שירותים - שינוי התנהגותי

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

24/09/2017 | 22:01 | מאת: רבקה

בשירותים אינו אוחז בפין כבעבר, כפי שעודה כל גבר ולפיכך המכנסיים נרטבים..... מה עושים?

24/09/2017 | 23:40 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרבקה שלום, צריך איזה שהוא הקשר. במי מדובר (ללא זהוי האדם: גיל, אבחנות רלוונטיות). יתכן שצריך להחזיק ולכוון במקומו, עם כל האי-נוחות. תודה, כרמל ערמון

24/09/2017 | 23:53 | מאת: רבקה

סליחה שלא פירטתי. בן 88, דמנסיה שמאובחנת כאלדסהיימר. האם אין דרך אחרת?

29/09/2017 | 15:04 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרבקה שלום, קבלי את התנצלותי. בנסיבות אלה -- עדיף שיעשה בישיבה. אני מרשה לעצמי להפנות אותך לספר "Tuesdays with Morrie" שנכתב אודות חולה ALS ומפיו, שם הוא מהווה פה, בעדינות ורגישות רבה, לכל מי שמוצא עצמו נאלץ להעזר בזולתו לבצוע הפעולות הבסיסיות האינטימיות ביותר. חשבתי עליו בהקשר זה, כי מחלתו הותירה לו את היכולת להתבטא, ואולי בכך ניתן להסיק מה חש (אם עדיין חש), ומה היה אומר, מי שנמצא במצב דומה, אך אינו יכול לבטא את תחושותיו. הערכתי למי שסועדת את בן ה-88 במצבו. בברכת גמר חתימה טובה, כרמל ערמון

20/06/2018 | 00:33 | מאת: דבי

יש בקבוק פלסטיק לקנות ביד שרה שאפשר לכוון לאברו

מנהל פורום אלצהיימר