אבא מסרב להיתקלח כבר הרבה זמן

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

17/09/2017 | 17:25 | מאת: אלון

שלום, אבי (78) חולה אלצהיימר מזה מספר שנים. יש לו מטפל קבוע בבית וכן אמי ואני משגיחים באופן קבוע. אבי מסרב להיתקלח בכל תוקף. ניסינו להכניס אותו למיקלחת אך הוא מסרב ומתרגז. אין אפשרות פיזית לי ולמטפל להכניסו. האם ישנה אפשרות של עזרה של כח עזר שיודע לעשות את זה? או שישנה דרך אחרת? תודה, אלון

17/09/2017 | 17:38 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאלון שלום רב, יתכן שימצא משהו בעל יכולת שכנוע טובה משלכם, ויתכן שלא. בכוח -- לא נבון ולא מעשי. בינתיים -- רחצו את גופו, בעדינות, חלק חלק, עם ספוג לח. נוח יותר במיטה, בטרם קם. במעבר מפיג'מה לבגדי יום. אם לא פותר -- שוחחו עם רופאו, יתכן שיהיו רעיונות נוספים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר