שלב טרום דמנציה - כמה שנים לוקח עד שמגיע האלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

03/08/2017 | 14:30 | מאת: רותי

שלום חמי בן 73 ואובחן בשלב טרום דמנציה. כמה שנים לוקח לאדם ממצב זה להגיע למחלת אלצהיימר, והאם נטילת כדורים יכולה להקפיא את המצב ככה שיישאר במצב טרום דמנטי ולא יעבור למצב חמור יותר?

04/08/2017 | 09:40 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרותי שלום, אין הגדרה פורמלית למושג "מצב טרום דמנציה." על כן אנשים שונים משתמשים בו במובנים שונים. כדי לענות במדויק -- צריך לדעת למה התכוון המשתמש, ועל סמך מה הגיע למסקנה הזאת. מכיוון שישנן דמנציות מסוגים שונים -- לא כל "מצב טרום דמנציה" הולך ומתקדם להיות מחלת אלצהיימר. לעתים משתמשים במושג "מצב טרום דמנציה" כאשר יש עדות חזקה המרמזת על טיב התהליך הביולוגי, למשל התהליך הביולוגי של מחלת אלצהיימר. הנסיבות הן שהמחלה פעילה, טרם באה לידי בטוי מספיק כדי שתכונה "דמנציה," אך כן באה לידי בטוי מספיק כדי שהאדם או סובביו ירגישו שהוא לא כתמול שלשום, ויפנו ליעוץ רפואי. כדי לענות על שאלות פרוגנוזה וטיפול --- צריך לדעת באיזה תהליך חשד מי שהשתמש במושג "מצב טרום דמנציה." אם הדברים נשמעים מסובכים לך -- הם מורכבים גם לעוסקים בתחום. אם אתם מעוניינים בהתיחסות פרטנית למצבו של חמיך -- מוטב שיתבצע ביעוץ פנים אל פנים. אשמח לראותו במרפאתי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר