אלצהיימר תורשתי ?---

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

30/07/2017 | 15:44 | מאת: רון

שלום פרופ' , בטח השאלה נשאלה רבות אבל מעניין אותי לדעת אם נצבר ידע חדש בנושא.. האם מחלת האלצהיימר היא תורשתית ? לסבתא שלי איבחנו אלצהיימר בגיל 70 . מה דעתך לגבי העניין התורשתי ? תודה רבה .

31/07/2017 | 17:49 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרון שלום, יש מרכיב תורשתי למחלת אלצהיימר. 1. ישנן משפחות אצלן המחלה מתחילה בשנות ה-40-50, והן נושאות גן דומיננטי למחלה. 50% מקרובים בדרגה ראשונה למי שחלה צפויים לפתח את המחלה. 2. ישנן משפחות אצלן המחלה מתחילה בשנות ה-70-80, שם לא זוהה גן מסויים, ולא כל בני המשפחה בשרשרת התורשתית חולים במחלה. 3. ישנם גנים שמעלים את הסכוי לחלות במחלת אלצהיימר, אך אינם "ערובה" לכך שהיא תתפתח. כדי לברר הסכון של פרט מסויים לחלות, בהנתן שמי מקרוביו חלה -- כדאי לפנות ליעוץ גנטי. לכולם טוב להקפיד על התנהגות והרגלי בריאות שמפחיתות את הסכוי לפתח את מחלת אלצהיימר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר