אמא בת 86- אלצהיימר מה לעשות?

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

06/05/2017 | 09:48 | מאת: שוש

שלום אימי בת 86 ומקבלת אסנטה עקב אלצהיימר השאלה היא ,אם היא לא מקפידה לקחת כל יום, האם יש טעם להמשיך? לעיתים לקחת רק 3 ימים בשבוע תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לשוש שלום, ההקפדה על נטילת תרופות אצל חולה שמאובחן במחלת אלצהיימר חייבת לעבור לאחריותו של "מבוגר אחראי" אחר, תוך התחשבות בחולה, ובעדינות. מדובר לא רק בתרופה הניתנת עקב מחלת האלצהיימר אלא בכלל התרופות. לגופה של שאלה -- יש טעם להמשיך בנטילת התרופה גם אם מדי פעם "מתפספס" יום (אך רצוי, כאמור, למצוא פתרון שלא יתפספס). לא כדאי להפסיק את נטילת התרופה כל עוד האדם פעיל ומתקשר עם סביבתו, מחשש לצניחה ברורה בתפקודו על פני מספר שבועות קטן. השאלה -- האם מגיע שלב בהתקדמות המחלה בו אין טעם לקחת את התרופה -- דינה שתענה באופן פרטני לאחר בדיקת מצבו של החולה על ידי נוירולוג, רצוי בעל עניין במחלה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר