מינון אקסלון 27 מיליגרם

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

11/01/2017 | 09:37 | מאת: רונית

אמי אובחנה כחולת אלצהיימר מצב קל - בינוני, במבחן 20 תשובות נכונות מתוך 30, לפני שנה וחצי 22 נקודות מתוך 30. מטופלת באקסלון מדבקות 18 מיליגרם. הפסיכוגריאטר המליץ להעלות את המינון ל - 27 מיליגרם. שאלות: 1. האם המינון הנ"ל מקובל, וניתן לעתים קרובות ע"י רופאים לטיפול באלצהיימר ? 2. האם יכולות להיות תופעות לוואי במינון כזה, אם במינון של 18 מיליגרם לא היו תופעות לוואי 3. בבית מרקחת אין מדבקות במינון זה, האם אפשר לקנות שתי מדבקות של 18 ושל 9 במקום 27, האם זה נותן את אותו אפקט. תודה רונית

13/01/2017 | 12:32 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרונית שלום, צריך תחילה להבהיר: פץ' של 18 מ"ג מספק לחולה 9.5 מ"ג ל-24 שעות. העלאה ל27 מ"ג תספק לחולה 13.3. מ"ג ל-24 שעות. זהו מינון מקובל. תיתכנה תופעות לוואי. אם תיתקלי תצטרכי להוריד למינון שניתן ללא תופעות לוואי. 18+9=27, כפי ששערת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר