לכבוד מנהל הפורום: אהרל'ה יהושפט

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

26/03/2002 | 00:09 | מאת: יסמין

לכבוד: מר אהרל'ה יהושפט אני פונה אילך בתקווה למצוא מזור למצוקה קשה שאני נתונה בא מזה כחצי שנה ! אנסה לפרט כמה שיותר ! אני בת 23 שמעולם לא סבלתי מדיכאון , אך מאז שבן זוגי נטש אותי לאחר שסיפרתי לו על כי נכנסתי להריון מימנו, נותרתי מול שוקת שבורה - ובעיקר נפשית. אני אינני רוצה ליפנות לטיפול נפשי כי אני פוחדת כי כאשר יוולד התינוק "יחפשו" סיבה להציג אותיבאור שלילי וכאם שלא ראויה לגדל את בנה ! אבקש ממך ככול שניתן להעניק לי סיוע, והדרכה כיצד להיתמודד עם המצב הנפשי איליו נקלעתי מהסיבה שפרטתי ? אני עומדת על סף תהום , ומחשבותיי הולכות ונעשות אובדניות . אודה לך אם תעזור לי ! בכבוד רב! יסמין

26/03/2002 | 00:25 | מאת: אחד הוותיקים

שוב אני נאלץ לומר אהרלה יהושפט לא מנהל הפורום ובעצם בכלל כבר לא קייים........ בא ונעלם. מה שכן את יכולה לשאול את שאול סלה והוא יענה לך בדיוק אותו הדבר שיש שאול אין צורך באהרלה למרות שנראה לי שעכשיו שאול יצא להפסקונת עוד שניה הוא יחזור בתפקיד אהרלה ככה זה שיש שניים אם את שואלת אותי תשאלי את הרה ונטע הן רציניות ויענו בהתאם. בהצלחה בכל אופן. תשאלי אפילו בפורומים אחרים של אנשי המקצוע

26/03/2002 | 00:54 | מאת: יסמין

עם כל הכבוד לעצותך לאן ולמי ליפנות "אחד הוותיקים", לא קיבלתי תשובה ! ואני עדיין מחכה לפסיכולוג ד"ר אהרל'ה יהושפט, בכדי שיעזור לי לבל אקח נפשי בכפי ..... יסמין

26/03/2002 | 10:59 | מאת:

שלום יסמין, המצב הנפשי הקשה שאת מתארת בהחלט מחייב התערבות מקצועית, שתכלול גם הדרכה כיצד להתמודד עם הסטיגמה ממנה את חוששת לאחר שייוולד לך הילד. את מתארת מחשבות אובדניות בצד רצון ללדת את הילד. אלה שני רצונות סותרים שיש ללבנם במסגרת מקצועית. אחת הדרכים לעשות זאת הוא לפנות לוועדה להפסקת היריון (גם אם אין בדעתך להפסיק את הריונך), שם נמצאים פסיכיאטר ועובדת סוציאלית בעלי ניסיון רב בדילמות מסוג זה. את יכולה לפנות גם לעובדת הסוציאלית של קופה"ח בה את חברה לקבלת הדרכה בדבר המשאבים העומדים לרשותך בקהילה לצורך קבלת ייעוץ והכוונה. נשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות בפורום הטיפול הנפשי - פסיכולוגיה ופסיכיאטריה של אתר דוקטורס, בו אנשי מקצוע עונים לשאלותיהם של אנשים המבקשים להתייעץ. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין