נר לי קטן

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

25/12/2011 | 13:14 | מאת: שלומי

נכון שיש הרבה קלישאות שאנשים אומרים? כמו למשל, קצת אור דוחה הרבה חושך או נר קטן יכול להאיר את החשיכה אז מה, כל הפתגמים החכמים זה הכל חרטא? למשל מישהי אמרה לי פיתגם שהיא מאד התלהבה ממנו: הכח הגדול והחזק ביותר זו האהבה. מה אתם חושבים על זה? מה כוונת המשורר? הכוונה היא שאדם שיש בו אהבה, הוא יכול בכח האהבה להזיז דברים שנראים בלתי אפשריים מכח האהבה שיש בו. ואני שואל, האם לא ראינו מה יכולה השנאה לעשות? הרי יש מטורפים שטופי מוח שמוכנים להרוג את עצמם העיקר שירצחו אחרים. מחבלים מתאבדים, והם מונעים משנאה, אז לשנאה יש פחות כח מהאהבה? עזבו אין לי כח לפילוסופיה על הבקר וזה כבר לא בקר, כבר צהריים אני רוצה הביתה, לאשה ולילדים לפינה חמה לרוגע ולשלווה אוח אוח אוח אל תעבדו קשה מידי החיים עוברים לנו בפסט מושן כל אחד ישאל את עצמו, אל מי חייכתי היום? הרב דסלר זכרונו לברכה היה אומר שמי שנותן לשני, זו המתנה הכי טובה שהוא יכול לתת לעצמו. אני מסכים איתו. הוא היה אדם חכם וצדיק. בה ביי הב א הפי צ'נוקה

25/12/2011 | 20:17 | מאת: שמחוש....

"היו אדיבים כלפי ילדיכם הם אלה אשר יום אחד יבחרו לכם את בית האבות..."

25/12/2011 | 23:58 | מאת: איריס

28/12/2011 | 15:33 | מאת: שלומי

היום הזקנים נכנסים לבדם לדיור מוגן כלשהוא כשהם עוד בכושר, לא סומכים על הילדים. חוץ מזה, את באמת חושבת שזה משנה איזה בית אבות? נראה לי כולם אותו דבר.