שנה טובה ומתוקה

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

01/11/2011 | 08:47 | מאת: שלומי

הרבה זמן לא ביקרתי פה. מה שלומכם? נתקלתי במייל ישן של שמחוש ונזכרתי בפורום. מה אגיד לכם, הרבה תהפוכות בעולם, הא? פתאום גלעד שליט בבית. ברוך השם. כמה הצטערנו בצערו ובצער המשפחה. השליט האכזר קדאפי המשוגנער הלך פייפן. מי האמין. יאללה, אולי סוף סוף הקב"ה הולך לסדר את העניינים השנה? אולי גם יביא לנו משיח? אמן ואמן. יום קסום ונפלא לכולם

01/11/2011 | 19:57 | מאת: שמחוש....

היי שלומפה אכן יובלות לא שהית במחציתנו -למרות ש"מחיתצנו" מאד הצטמצמה בתקופה האחונה. אנשים לא זקוקים לתמיכה הדדית . להשתמע איש יקר.

02/11/2011 | 13:10 | מאת: שלומי

האמת, אין עלי תג מחיר. אולי אני דוקא זול? הנה בדיחה אישה אומרת לבעלה: יוסף, איך כואב לי הראש........ בעלה עונה: חבל רציתי לקחת אותך שופינג האישה: סתם צחקתי בעלה: גם אני............ איזה קמצנים הבעלים האלה. זו בדיחה מהעבר. איזה אשה צריכה שבעלה יקח אותה שופינג? ללכת עם האשה שופינג, זה באמת אחד הדברים היותר מעצבנים שיכולים להיות. אנחנו הגברים נכנסים מסתכלים ובוחרים, האשה לעומת זאת כמה היסוסים. אפשר לחשוב שהיא מחליטה כעת על ניתוח או משהו כזה. ראבק, כולה גרביים את קונה. גיברת, מה עובר לך בראש הרציני הזה עם המצח הקמוטה ממחשבות?

02/11/2011 | 22:51 | מאת: אכן רבת תהפוכות היא השנה

ישעיהו פרק נג א מי האמין, לשמועתנו; וזרוע יהוה, על-מי נגלתה. ב ויעל כיונק לפניו, וכשורש מארץ צייה--לא-תואר לו, ולא הדר; ונראהו ולא-מראה, ונחמדהו. ג נבזה וחדל אישים, איש מכאובות וידוע חולי; וכמסתר פנים ממנו, נבזה ולא חשבנוהו. ד אכן חוליינו הוא נשא, ומכאובינו סבלם; ואנחנו חשבנוהו, נגוע מוכה אלוהים ומעונה. ה והוא מחולל מפשעינו, מדוכא מעוונותינו; מוסר שלומנו עליו, ובחבורתו נרפא-לנו. ו כולנו כצאן תעינו, איש לדרכו פנינו; ויהוה הפגיע בו, את עוון כולנו. ז ניגש והוא נענה, ולא יפתח-פיו, כשה לטבח יובל, וכרחל לפני גוזזיה נאלמה; ולא יפתח, פיו. ח מעוצר וממשפט לוקח, ואת-דורו מי ישוחח: כי נגזר מארץ חיים, מפשע עמי נגע למו. ט וייתן את-רשעים קברו, ואת-עשיר במותיו; על לא-חמס עשה, ולא מרמה בפיו. י ויהוה חפץ דכאו, החלי--אם-תשים אשם נפשו, יראה זרע יאריך ימים; וחפץ יהוה, בידו יצלח. יא מעמל נפשו, יראה ישבע--בדעתו יצדיק צדיק עבדי, לרבים; ועוונותם, הוא יסבול. יב לכן אחלק-לו ברבים, ואת-עצומים יחלק שלל, תחת אשר הערה למוות נפשו, ואת-פושעים נמנה; והוא חטא-רבים נשא, ולפושעים יפגיע. {פ}

02/11/2011 | 22:43 | מאת: ברוך הבא בשם השם

כד ש??ב?ע?ים ש??ב?ע?ים נ?ח?ת??ך? ע?ל-ע?מ??ך? ו?ע?ל-ע?יר ק?ד?ש??ך?, ל?כ?ל??א ה?פ??ש??ע ולחתם (ו?ל?ה?ת?ם) חטאות (ח?ט??את) ו?ל?כ?פ??ר ע?ו‍?ן, ו?ל?ה?ב?יא, צ?ד?ק ע?ל?מ?ים; ו?ל?ח?ת??ם ח?זו?ן ו?נ?ב?יא, ו?ל?מ?ש??ח? ק?ד?ש? ק?ד?ש??ים. כה ו?ת?ד?ע ו?ת?ש??כ??ל מ?ן-מ?צ?א ד?ב?ר, ל?ה?ש??יב ו?ל?ב?נו?ת י?רו?ש??ל??ם ע?ד-מ?ש??יח? נ?ג?יד--ש??ב?ע?ים, ש??ב?ע?ה; ו?ש??ב?ע?ים ש??ש???ים ו?ש??נ?י?ם, ת??ש?ו?ב ו?נ?ב?נ?ת?ה ר?חו?ב ו?ח?רו?ץ, ו?ב?צו?ק, ה?ע?ת??ים. כו ו?א?ח?ר?י ה?ש???ב?ע?ים ש??ש???ים ו?ש??נ?י?ם, י?כ??ר?ת מ?ש??יח? ו?א?ין לו?; ו?ה?ע?יר ו?ה?ק??ד?ש? י?ש??ח?ית ע?ם נ?ג?יד ה?ב??א, ו?ק?צ?ו? ב?ש???ט?ף, ו?ע?ד ק?ץ מ?ל?ח?מ?ה, נ?ח?ר?צ?ת ש??מ?מו?ת. כז ו?ה?ג?ב??יר ב??ר?ית ל?ר?ב??ים, ש??בו?ע? א?ח?ד; ו?ח?צ?י ה?ש???בו?ע? י?ש??ב??ית ז?ב?ח ו?מ?נ?ח?ה, ו?ע?ל כ??נ?ף ש??ק?ו?צ?ים מ?ש??מ?ם, ו?ע?ד-כ??ל?ה ו?נ?ח?ר?צ?ה, ת??ת??ך? ע?ל-ש??מ?ם. {פ}

02/11/2011 | 23:49 | מאת: אולי

ז מ?ה-נ??אוו? ע?ל-ה?ה?ר?ים ר?ג?ל?י מ?ב?ש???ר, מ?ש??מ?יע? ש??לו?ם מ?ב?ש???ר טו?ב--מ?ש??מ?יע? י?ש?ו?ע?ה; א?מ?ר ל?צ?י?ו?ן, מ?ל?ך? א?ל?ה?י?ך?. ח קו?ל צ?פ?י?ך? נ?ש??או? קו?ל, י?ח?ד??ו י?ר?נ??נו?: כ??י ע?י?ן ב??ע?י?ן י?ר?או?, ב??ש?ו?ב י?הו?ה צ?י?ו?ן. ט פ??צ?חו? ר?נ??נו? י?ח?ד??ו, ח?ר?בו?ת י?רו?ש??ל??ם: כ??י-נ?ח?ם י?הו?ה ע?מ?ו?, ג??א?ל י?רו?ש??ל??ם. י ח?ש??ף י?הו?ה א?ת-ז?רו?ע? ק?ד?ש?ו?, ל?ע?ינ?י כ??ל-ה?ג?ו?י?ם; ו?ר?או?, כ??ל-א?פ?ס?י-א?ר?ץ, א?ת, י?ש?ו?ע?ת א?ל?ה?ינו?. {ס} יא סו?רו? סו?רו? צ?או? מ?ש???ם, ט?מ?א א?ל-ת??ג??עו?; צ?או? מ?ת?ו?כ?ה?--ה?ב??רו?, נ?ש??א?י כ??ל?י י?הו?ה. יב כ??י ל?א ב?ח?פ??זו?ן ת??צ?או?, ו?ב?מ?נו?ס?ה ל?א ת?ל?כו?ן: כ??י-ה?ל?ך? ל?פ?נ?יכ?ם י?הו?ה, ו?מ?א?ס??פ?כ?ם א?ל?ה?י י?ש??ר?א?ל. {ס} יג ה?נ??ה י?ש??כ??יל, ע?ב?ד??י; י?רו?ם ו?נ?ש???א ו?ג?ב?ה?, מ?א?ד. יד כ??א?ש??ר ש??מ?מו? ע?ל?יך? ר?ב??ים, כ??ן-מ?ש??ח?ת מ?א?יש? מ?ר?א?הו?; ו?ת?א?רו?, מ?ב??נ?י א?ד?ם. טו כ??ן י?ז??ה ג?ו?י?ם ר?ב??ים, ע?ל?יו י?ק?פ??צו? מ?ל?כ?ים פ??יה?ם: כ??י א?ש??ר ל?א-ס?פ??ר ל?ה?ם, ר?או?, ו?א?ש??ר ל?א-ש??מ?עו?, ה?ת?ב?ו?נ?נו?. {ס}