ראה שמש / שלמה אבן גבירול

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

01/01/2011 | 20:17 | מאת: איריס

ראה שמש / שלמה אבן גבירול מתוך סיכומונה, אתר הסיכומים החופשי. קפיצה אל: ניווט, חיפוש ר?א?ה ש?מ?ש ל?ע?ת ע?ר?ב א?דמ?ה / כ?א?ילו? ל?ב?ש?ה תו?ל?ע ל?מ?כ?ס?ה ת?פ?ש?ט פ?א?ת?י צ?פו?ן ו?י?מ?ין / ו?רו?ח? י?ם ב?א?ר?ג?מ?ן ת?כ?ס?ה, ו?א?ר?ץ – ע?ז?ב?ה או?ת?ה ע?רו?מ?ה / ב?צ?ל ה?ל?י?ל?ה ת?ל?ין ו?ת?ח?ס?ה, ו?ה?ש?ח?ק א?ז?י ק?ד?ר, כ?א?לו? / ב?ש?ק ע?ל מו?ת י?קו?ת?יא?ל מ?כו?ס?ה. סיכום זהו שיר מתהפך: בבית האחרון מתהפכת משמעות השיר- משיר טבע לשיר קינה. בשיר מתוארת השקיעה. "ראה שמש לעת ערב אדומה/כאילו לבשה תולע למכסה"-השמש בערב נהיית אדומה, כאילו לבשה תולע(בד ארגמן יקר). "תפשט פאתי צפון וימין/ורוח ים בארגמן תכסה"-האור האדום מתפשט לצפון, לימין (דרום) ולים (מערב). "וארץ- עזבה אותה ערומה"-השמש עזבה את הארץ ערומה (אחרי ש"לבשה תולע"). "בצל הלילה הארץ תלין ותחסה"- "והשחק אזי קדר"-השמים קדרו "כאילו בשק על מות יקותיאל"- יקותיאל אבן-חסאן היה פטרונו וידידו הטוב של רשב"ג, שהוצא להורג: כעת אין לרשב"ג הגנה מפני אויביו. כאשר מוזכר יקותיאל משתנה משמעות השיר: יקותיאל הוא השמש. שקיעתה הוא מותו. בשיר מפוזרים רמזים מתרימים:

03/01/2011 | 17:58 | מאת: איריס

בשם הזה..אבל להבדיל מהמקורי, הוא גילה את פרצופו האמיתי . בשבילי הוא מת. ודווקא חשבתי שהמחפשים עיברית במשלב גבוהה יהנו לראות ..