שאלה הלכתית

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

10/12/2010 | 21:13 | מאת: חנה'לה ושמלת השבת

אם אני מדליקה שני מבערים שונים עם שמן ארומטי מעליהם- האם זה כמו להדליק נרות שבת- זאת אומרת האם זה סטינג תקני ע"פ ההלכה? ולמה לא בעצם? זה שיש גם במקביל הפצת ריח לא מורידה מערכן של קדושת הנרות אם על הדרך יש עוד שימוש לנר. בטוח לא כתוב בהלכה "לא תדליק מבער" בשבת. אשמח לשמוע דעת מומחים בנושא.

11/12/2010 | 19:41 | מאת: שמחוש....

הייי שבוע טוב בדרך כלל מדליקים נרות עם שמן זית או נורת עשויים חלב אם כי קראתי שמותר להדליר נרות ריחניים הנה הציטוט מתוך אתר "כיפות" : "תוכן השאלה אני מבקשת לשאול את כבוד הרב לגבי נרות שבת אם אני יכולה להדליק נרות שבת עם נרות צבעוניים ולעיתים צבעוניים עם ריח תודה רבה ! תוכן התשובה אפשר להדליק בכל נר, ואם את אוהבת נרות צבעוניים וריחניים, הרי כוונתך לכבד את השבת בכך - יפה מאד! חשוב שאור הנרות יהיה צלול וחשוב שהם יבערו עד סיום סעודת ליל שבת. התשובה התקבלה מהרב דוד צוקרמן

12/12/2010 | 09:21 | מאת: אישוני הקב"היי.

ביסודה של כל חשיבה הלכתית מסתתר האיסור . טרם סילוק הרהור עבירה על הבערה , המחמירה לעצמה תיטול ציפורן לסירוגין ג' פעמים, ותפרוץ בבכי היסטרי ותברך , אסור בתכלית האיסור !אהבה אסורה היא ! לסיכום דברי , לא נכתב בגלוי ובמפורש שאכן כן מותר להתענג בטרוף האף על נרות השבת . בדעתי להזכיר ולהשלים את הנאמר , יותר משבני ישראל מסרו נפשם לשמירת השב"ס , השב"ס שמר על בניו. שבוע טוב .

12/12/2010 | 13:28 | מאת: שלומי

מה זה מבער בכלל? בכל מקרה, אם מברכים להדליק נר של שבת, וזה נותן אור יפה, אין שום בעיה. נרות שבת יש בהם באמת עוצמה גדולה. משהו נפלא. בהצלחה.

12/12/2010 | 23:54 | מאת: חנה'לה

זה בעצם סוג של מתקן לנר עשוי חרס שבתחתיתו שמים את הנר ומעליו כיפה כזו בה שמים שמן ארומטי שמפיץ ריחות נעימים בחדר. אני לא מדליקה נרות שבת וכנראה גם לא אדליק, אבל סתם רציתי לדעת אם אנשים שכן מדליקים יכולים להשיג שתי ציפורים במכה אחת. אם הדת מאפשרת שלנר יהיה פונקציה נוספת מעבר לזו של המצווה. אם מבבער עובר- למה בעצם אם לא שמים מעל איזה עוף כאילו במנגל- לא יעבור גם?