ספרד או

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

11/07/2010 | 09:49 | מאת: שלומי

מי זו הקבוצה השניה ? יש כאן כאלו שזה משנה להם מי תזכה באליפות העולם? יש כאן מישהו כמוני שבכלל לא מתכנן לראות את זה?

13/07/2010 | 15:41 | מאת: שלומי

ולא תהיו במתח אז ספרד ניצחה בגול אחד עלוב ככה אמרו לי. והמפסידה היתה הולנד. אז איך זה הולך? אם ספרד ניצחה זה אומר שהמונדיאל הבא יהיה בספרד? מה זה בכלל המילה מונדיאל?

14/07/2010 | 15:25 | מאת: שלומי

שמו הרשמי של הטורניר הוא "גביע העולם של פיפ"א", ובעבר הוא היה ידוע בעברית כ"גביע העולם בכדורגל", "גביע העולם" או "הגביע העולמי".בסביבות אמצע שנות השמונים החל השימוש במילה מו?נדיאל, שהיא שיבוש של המילה הספרדית Mundial, המהווה קיצור של השם הספרדי לטורניר - Copa Mundial De Futball, והמילה הצרפתית monde שמשמעותה עולם. החל ממונדיאל 1994, שנערך בארצות הברית, הפך השם מונדיאל לגרסא הנפוצה בעברית של שם הטורניר[4].