סוכרת ושאלות

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

04/07/2010 | 12:10 | מאת: גלי

אני התחלתי להפגש עם בחור, חמוד מקסים, לשם שינוי יש לו שכל אחרי 5-6 פגישות ככה החלטתי שהגיע הזמן לספר לו על הסוכרת שלי כדי שיבין למה אני לא אוכלת כל דבר ומורידה בקבוק קולה ביום (גם אם לא היה לי סוכרת לא הייתי עושה את זה) אני עשיתי את זה בעדינות ולא חזק מדי אבל ניסיתי לשמור על פרטים מסוימים פשוטים ככל הניתן. הסברתי לו שכדי למנוע היפוים אני מזריקה פעם ביום אינסולין לנטוס, לכיסוי ארוחות אני מזריקה אפידרה ושוב ניסיתי להשאיר את זה הכי פשוט. מאז הוא כל הזמן שואל אותי שאלות, אם מותר לי מאכל כזה או אחר, זה התחיל להיות מטריד מעט ואני לא רוצה לחתוך ממנו בגלל זה אבל לא בטוחה איך להפסיק את זה

04/07/2010 | 12:56 | מאת: שמחוש....

דבר ראשון אני מאחלת לך בריאות, באשר לשאלתך הרי שאני לא כ"כ מבינה אותך. האם לבחור מפריע שיש לך סוכרת או שלך מפריע שהוא שואל ודואג. אם מפריע לו שיש לך סוכרת אז זו חצי בעייה כי את יכולה להסביר לו שמדובר במחלה שיש לה טיפול כמו זריקות ואין הבדל בינך לבין כל בחורה אחרת-את מתפקדת כרגיל, שמחה כרגיל ועוד. אם מפריע לך שאלותיו אלייך ודאגתו אז את צריכה להסביר לו בחיוך וברוח טובה מה בדיוק מותר לך לאכול ומה אסור לך. יש לי איזו תחושה שאת אולי מוטרדת בגלל הסוכרת כי את נותנת ממש פרטים רפואיים על זריקה זו או אחרת. אני מאחלת לך זוגיות טובה ובריאות נהדרת.

05/07/2010 | 10:38 | מאת: שלומי

שהוא מתעניין מה מותר לך ומה אסור לך למה זה צריך להפריע לך? אגב, אי אפשר לומר כלל פשוט שאסור לך לאכול כל דבר עם סוכר? זה לא כה עובד? ומה הכוונה "מורידה בקבוק קולה ליום"?