אז מה אתם אומרים?

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

20/06/2010 | 12:36 | מאת: שלומי

על החיים? נכון שהכל דבש? זיווג מן השמים: --------------- עשיר אחד שהיה רווק מתבגר, העסיק בארמונו שלל משרתים ומשרתות. זה היה לפני שנים. יום אחד באה אחת מהחדרניות, (זאת שבסוף הסיפור תהיה אשתו כמה מפתיע) ואומרת לו: קניתי כרטיס גורל, אתה מוכן לשמור לי אצלך בכספת? בטח, ענה העשיר. עברו חודשים, והנה הגביר רואה שפירסמו את המספר שזכה במאה אלף רובלים, והמספר נראה לו מוכר. ייגע את מוחו ונזכר בשטר הגרלה של החדרנית. רץ לכספת לבדוק, ומה הוא מגלה, לא פחות ולא יותר, החדרנית נהייתה עשירה כקורח. חשב לעצמו, למה שאני לא ארוויח את הכסף הזה יחד איתה? בו ביום הלך אליה והציע נישואין. בלי לומר לה כמובן שהשטר שלה זכה. החדרנית היתה בהלם. כזה אושר צפוי לה, להיות אשתו של העשיר ולהתרומם מדרגה של חדרנית עניה וקשת יום לגברת מגונדרת בעלת מעמד. הסכימה מיד והגביר העמיד לה חופה. לאחר כמה ימים אמר לה, את זוכרת את השטר שקנית? זה זכה בגורל ויש לך עכשיו מאה אלף רובל. את בטח רוצה שאני אשקיע את זה בשבילך בתבונה, נכון? אוי, אמרה לו בצער, יקירי, מכרתי מזמן את השטר ההגרלה הזה לגוי השכן כדת וכדין. בטח עוד מעט יבוא לקחתו. הגביר התפוצץ מזעם. הרי לא נשא אותה אלא בשביל השטר. הלך לרב לשאול אותו עצה, מה לעשות עכשיו? כיצד נפטרים מהצרה הזו? צעק עליו הרב: שוטה שבעולם, האשה הזו היתה הזיווג שלך מהשמים. ה"באשערט" שלך. אתה רוצה ללכת נגד התוכניות של הקדוש ברוך הוא? הקב"ה ראה שאין מצב בעולם שאתה תציע נישואין לחדרנית וסובב את כל הענין ע"י הכרטיס. חזור הביתה וראה חיים עם האשה שבחר לך הקב"ה. ואמנם האיש חזר הביתה ולבני הזוג הזה היו חיים מאושרים, בנים ובנות והרבה שמחה ונחת.

21/06/2010 | 08:46 | מאת: שמחוש....

זוג רבנים צעירים חי לו באושר באחת העיירות,לפתע .לא עלינו ,נפטר הרבי והאלמנה הצעירה נותרה בודדה. נותר בעיירה זו רק פועל הדחק של המקום -הרווק היחידי בעיירה.איש פשוט ולא חכם במיוחד. וזו האלמנה רצתה להנשא למישהו מכובד כמו בעלה הרב'ה ,אך לא מצאה שום רווק במעמדו. בדלית ברירה נישאה לאותו יהודי פשוט . מיד לאחר הנישואים כמובן קיימו מצוות פרו ורבו. למחרת בבוקר יום שישי ביקש הבעל הטרי שוב לשכב עם רעייתו ,ואמר אצלנו במשפחה כך נהוג לשכב ביום שישי בבוקר.וכך נעשה. בצהרים ביקש הבעל לשכב שוב עם אשתו באותה טענה שאצלהם במשפחה נהוג לשכב ביום שישי בצהרים. לפני הליכותו לבית הכנסת שוב ביקש הבעל לשכב עם אשתו כמובן באותה טענה שכך נהוג במשפחתו. וכל במשך השבוע הראשון שכב הלה עם אשתו עשרות פעמים כי כך נהוג במשפחתו. פגשה הרבנית את חברתה ששאלה אותה -" נו לאל'ה איך הבעל החדש?" "תראי"-ענתה הרבנית חכם גדול הוא לא אך הוא בא ממשפחה טובה."