טוף נו

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

15/02/2010 | 10:50 | מאת: שלומי

אלו הם החיים. הידעתם ? לפי ההלכה, במשלוח מנות, אין לתת דברים שהם לא אוכל. סקונדלי, גם אם נותנים מאכל מסויים, זה צריך להיות מוכן לאכילה. למשל, יש הרבה שנותנים קופסת קפה נמס. לא יוצאים בזה ידי חובת המצוה. ולמה ? כי אי אפשר לאכול את האבקה של הקפה כמות שהיא. צריך לבשל אותה במים רותחים. לכן גם מי שמביא לך עוף קפוא למשל, לא יצא ידי חובה. לא שראיתי אי פעם מישהו שהביא עוף קפוא. בעצם לא קשור קפוא. גם אם זה טרי טרי אבל לא מבושל, לא טוב. ולמה ? כי הרעיון במשלוח המנות שהמקבל יוכל ישר לאכול את זה. בלי שום הכנות. טלללללל נינננם ניננננם בים בם בים בם בם למה אתם מתחפשים בפורים ? אני נטול רעיונות לחלוטין. אבל אל דאגה, עד פורים בטח יבוא איזה רעיון. יאללה היו בטוב הרבה שמחה ואושר נכון מזג אויר משוגע ? ביי בלו בנעימים שלכם יונתן הקטן

15/02/2010 | 22:58 | מאת: נולדה אתמול

קודם ברכות על הנכדה. שנית שאלה הלכתית בנושא משלוח מנות ברשותך- אם שמים במשלוח עוף קפוא ומיקרוגל האם זה נקרא לצאת לידי חובה...? ואם לא (הרי צריכה להעשות פעולה כדי להביאו למצבו האכיל) אם המיקרוגל כבר מכוון על שעון אוטומטי ועל סוללות- והעוף מגיע קפוא למקבל המשלוח- האם גם אז גורלו יהיה שלא לצאת לידי חובה אע"פ שמרגע הגעתו השעון מתקתק והעוף מתבשל?

25/02/2010 | 13:45 | מאת: שלומי

אהבתי את השאלה עוף ומיקרוגל אולי. אולי זה דוקא יהיה בסדר. אבל בחייך, מי מבשל עוף במיקרוגל ? זה יכול לצאת טעים בכלל ?

16/02/2010 | 00:33 | מאת: איריס

אבטאר,NAVI לדמות כחולה כזו עם עיני חתול וקישוטים אנדיאניים