ס-ר-ט..לא!

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

17/09/2009 | 00:52 | מאת: כן,זו אני

היו מגיעים לי פיצויי פיטורים, סכום בגובה השכר דירה שלי...אלא שאביה של המעסיקה היה המעסיק הרישמי שלי, והיא לא סיפרה לו את האמת, ידעתי שאם אשוחח עם האב הוא ייתן לי את הפיצויים שלי בלי ריצות שלי לבית דין לענייני עבודה. האם של המעסיקה ניסתה להחתים אותי על דף שהכסף הוא "לפנים משורת הדין", ולא פיצויי פיטורין, (זה ממש נראה כמו משהו שנוסח על ידי רואה חשבון, גם ניסתה לומר שעבדתי פחות משנה, אלא שיש לי תלושי משכורת להוכיח... כמעט כבר חתמתי, כי היא כתבה בסוף שתהיה לי שנה טובה ושלווה... אבל התיעצתי בפלאפון עם קרוב משפחה שלי שהוא עורך דין. בסוף הוא ניסח בשבילי. ישבנו בחוץ , כדי שהבת לא תדע ותתעצבן. אני על השביל אספלט, שמעבר לכביש מחוץ לקוטג' המפואר...האבא של הבת המעסיקה, ישב על עמוד רחב ,וכתבתי בשני עותקים על האספלט את הנוסח המתאים...קרוב משפחה שלי בפלאפון(עו"ד) גם זכר להכתיב את התאריך של הפסקת העבודה, אני כבר הייתי אחרי בכי כי האמא של המעסיקה רצתה שאחזיר לה את הכסף אם אני לא חותמת...האב ביקש ממנה להפסיק... היא כבר קראה לי היסטרית ומשוגע...לא היה לי כח לכל זה, מה אתם חושבים היה עדיף לחכות ארבע חודשים ושזה יעבור דרך בית דין לענייני עבודה?זה היה יכול להיגמר יותר גרוע.אני חושבת שיש לי מזל גדול,שזה נגמר רק בבכי שלי, וצעקות(שלה)...היא בכלל לא ידעה שהבת שלה אמרה לי לא לבוא לעבודה. אשתקד עבדתי כרגיל,ללא קיצוצים,גם ביולי וגם באגוסט(שבועיים -בסוף אוגוסט באמת לא שילמו לי, וחשבתי לתומי שזה בגלל שעבדתי רק כשלושה חודשים).. ..מה אם הם היו לוקחים את הכסף וחוזרים לביתם? מוסר השכל: תחתמו על חוזה בתחילת העבודה, אחרת כל ההפתעות יהיו לא נעימות! ויהיו הרבה הפתעות לא נעימות.

17/09/2009 | 12:46 | מאת: שמחוש...

אכן הסכם עבודה חותמים לפני תחילת העבודה כמו שסקס עושים לפני שיולדים ילדים. יש איזה סידורים קבועים בהווית החיים שלא משתנים סקס-ילדים חוזה-עבודה. בכי זה טוב למוכרי ניירות הטישו !!!