RE: הופ הופ הופ הופ

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

09/09/2009 | 14:53 | מאת: מנהל הכספים של הרשות

במשך דורות רבים, בשר הכבש נתן את הטון במטבח הערבי. משפחות רבות נהגו לגדל כבשים בחצר הבית, הפיקו מחלבן לב??אנ?ה וגבינות ולבסוף, שחטו אותן למאכל. ייעודם של הכבשים בעדר נקבע עוד בהיותם טלאים רכים. הנקבות מספקות חלב וממשיכות להמליט, רוב הזכרים מיועדים לשחיטה, ובשרם ישמש לצריכה ביתית, או למכירה . הטלה המיועד לשחיטה הוא כבש צעיר, שגילו אינו עולה על שנה וחצי ומשקלו עד 50 ק"ג לכל היותר. בניגוד למסורת היהודית, אצל המוסלמים אין צורך בשוחט מוסמך או במשגיח כשרות. כל מה שעל השוחט לעשות לפני שהוא משסף את גרונה של החיה, זה לברך "ב??ס?מ?אלל?ה אל-ר?חמ?ן אל-ר?חים" ("בשם אללה הרחמן והרחום"). במטבח הערבי קולטים אך ורק בשר טלה או כבש (ג'אנ'אם, لحمة خروف) טרי, כי בשר קפוא הוא בבחינת ייהרג ואל יעבור. בחג הקורבן חייב כל מוסלמי עמיד לשחוט כבש ולחלק שליש מבשרו לעניים. בארץ יש בערך עשרה סוגים של טלה, ה"בלאדי" החביב על המגזר הערבי שגודלו קטן יחסית אך עם כמות שומן גדולה וטעם חזק של כבש.

09/09/2009 | 15:49 | מאת: שמחוש...

הופ הופ טרלללה !

09/09/2009 | 16:20 | מאת: אשת מנהל כספי הרשות

שמחוש את מוזמנת לטקס שחיטת כבש בסוויטה בשכם . שולחן כבוד שמור לך ולטרלללה :) ביתיאבון. אוהבת