שאלת רצח.

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

06/07/2009 | 14:02 | מאת: שמחוש...

אני קוראת שרוצח הילד אורון ירדן בשנות ה 80 -צבי גור-מבקש לצאת לחופשות הביתה. האיש ברח בזמנו מבית הסוהר ויושב קרוב ל 30 שנה בכלא. מה בעצם ההבדל בינו לבין רוצח שרצה איזו קשישה או את אשתו, שלו כן ניתנת אפשרות לצאת לחופשה ? האם דעת הקהל היא שקובעת את ההליכים המשפטיים ?

06/07/2009 | 14:15 | מאת: צל

כן אני זוכר את המקרה בתור ילד ....זעזע את כל המדינה . לרוב ההבדל הוא בחומרת המעשים של אותו אדם וההשלכות של המעשה על הציבור . כמובן גם דעת קהל(פרקליטות) ועניין וסכנה לציבור על כן ישנם מאסרי עולם קצובים וכאלה שלעולם לא . לסיכום חומרת הפשע ופרופיל הפושע הם אלה שקובעים . ובלי שום קשר תקשורת יוצרת דעת קהל דעת הקהל משפיעה על הצדק ועל השופטים ?! . בוודאי ובוודאי .

06/07/2009 | 14:35 | מאת: מיכל...

האדם שאותו רצחו לא ישוב אם העונש יהיה חמור/קל יותר . יש מדינות שנותנות עונש מוות על רצח ואצלינו דנים מי יקבל חופשה ומי לא.