שמחה לאיד

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

28/06/2009 | 17:00 | מאת: לצ

שמחה לאיד לא קשה להבחין. יש אנשים שפניהם תמיד מלאות בחיוך. יש שעיניהם מוארות בחיוך. ויש שצחוקם מתגלגל ומרעים. יש האוהבים לחייך אנשים, יש האוהבים להצחיק. יש סוגים שונים של הומור, של חיוך, או צחוק. חיוך טוב הוא חיוך שיוצא מלב מלא שמחה ואהבה. הבדיחה, האמירה או המשפט שיאמרו יהיו משעשעים לכשעצמם. מעלים חיוך של קורת רוח. מעלים חיוך של שמחה ועליצות מתרוננת בלב. שמחה של צבע ואור. אבל יש צחוקים גסים שנגרמים עקב בדיחה על חשבון מישהו. בדיחה של שמחה לאיד. וכבר אמר מי שאמר: אין שמחה כשמחה לאיד. שמחה לאיד היא רגש שבו חשים שמחה נוכח אסונו או מפלתו של האחר. היא עשויה לנבוע מקנאה, תחרותיות ושנאה. הביטוי "אין שמחה כמו שמחה לאיד" מעיד על עוצמת רגש זה. שמחה לאיד היא הפן השלילי שבשמחה, יש בה דמיון וקרבה לקנאה, שבה עינו של האדם צרה במה שיש לזולתו. צריך להכיר. כדאי לשים לב. יש שבדיחותיהם מאירות חדרי לב. יש המחשיכים עולמות.

28/06/2009 | 23:22 | מאת: @@@

http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-2977,m-Doctors,a-Forums.html