אני קנאית וזה מפריע לי לחיות

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

25/09/2005 | 19:24 | מאת: ליזה

שלום לכולם, יש תחונה אחת שמאוד מפריעה לי לחיות. זה קנאות או צרות עין תקראו לזה איך שאתם רוצים. זה התחיל עוד בילדות. אימא הייתה אומרת לי: לחברה שלך יש ציון יותר טוב מהציון שלך, לשכנה יש סדר בחדר ולך לא, קרובת המשפחה קוראת ספרים ואת לא וכו' וכו'. עכשיו מאוד מרגיז אותי למה לאחרים יש דירות יותר יפות, רכבים וכו' וכו'. אני רוצה להתגבר על זה, זה לוקח ממני המון אנרגיות, אבל לא יכולה. העיניין הוא שכנראה יש לי מזל רע. אני באמת משטדלת להצליח, לא פוחדת מעבודה, למדתי הרבה בזמנו, אבל החיים לא כמו שהייתי רוצה שיהיו. אני מרגישה תקועה. פשוט חוסר מזל. איך אני יכולה להתפתר מה תחונה הזו ואיך להתחיל לחיות לא פחות טוב מכולם? תודה, ליזה

לקריאה נוספת והעמקה
25/09/2005 | 22:52 | מאת:

היי ליזה, לדרך שבה ההורים שלנו מחנכים אותנו יש השפעה גדולה על המשך החיים שלנו כאנשים בוגרים. וככל שהמסרים שאנחנו מקבלים בילדות גורמים לנו להרגיש לא מספיק טובים עבור ההורים, כך קשה יותר להסתדר בחוץ, ב"עולם המבוגרים", כמבוגרים. תכונות מסוימות מושרשות בנו כל-כך עמוק, הן חלק ממי שאנחנו למעשה, ואי-אפשר להיפטר מהן. אבל כן אפשר ללמוד איך לחיות איתן בשלום ולמתן אותן. מכיוון שכתבת שהתכונה של חוסר שביעות רצון מהחיים בהשוואה למה שיש לאחרים מפריעה לך ופוגעת באיכות חייך, ומכיוון שאת לא מצליחה להשתחרר מזה בכוחות עצמך, אני חושבת שתוכלי להיעזר בטיפול פסיכולוגי. הרה.

26/09/2005 | 08:47 | מאת: שלומי

עצם זה שאת מודעת לבעיה שלך, זה כבר חצי פתרון. את חושבת שהקנאות זו תכונה שנולדים איתה ? אני לא יודע. אולי את צריכה לעשות תרגילים בפירגון לאחרים. זה ענין של תפיסת עולם. בסך הכל, הדשא אצל השכן תמיד נראה ירוק יותר וזה טבעי לחוש קנאה. אבל כולנו יודעים שלא כל מה שנוצץ הוא זהב. לפעמים רואים אנשים עשירים שיש להם וילות ומכוניות, אבל בתוך הבית יש להם ריבים וחיים רעים ומגעילים . והם בכלל לא מאושרים. וכבר אמרו חז"ל איזהו עשיר ? מי ששמח בחלקו. את צריכה לעשות לעצמך רשימה של כל הדברים הטובים שכן יש לך. פשוט לשבת ולרשום את זה על דף. ולכל אחד יש דברים טובים בחיים. ולהתמקד בחצי הכוס המליאה. יום טוב ובהצלחה.