למנהלת הפורום
דיון מתוך פורום תמיכה הדדית
ילד בכתה ד' - הוא ילד חמוד אך ביישן מחוסר ביטחון עצמי. הילד לא מוכן ליצור קשרים עם מוריו - ויועצי בית הספר לילד אין חברים הילד לא מוכן לקבל טיפול של פסיכולוגים או של פסיכיאטרים. הילד יושב בכיתה עם ראש מורכן הילד בוכה הרבה הילד מסרב לישון בלילה לבד.
שלום הילד מסמן אותות מצוקה וככול שתקדימו לעשות מעשה כך תטיבו עימו. צריך לנסות להקנות לילד ביטחון שאתם נמצאים כאן עבורו, תתמכו בו לא משנה מה קרה, אתם אוהבים אותו ללא תנאי. עדיין לא סיפרת איך היחסים שלו בבית עם אבא? אמא? ישנם עוד אחים בבית? איך אתם מגיבים לההתנהגות שלו? איך אתם מגיבים בלילה? הילד סובל אין ספק.... בהצלחה, אשמח לשמוע אם הדברים מתקדמים. טופזינקה
הילד בקושי גם מתקשר עם הוריו. למרות שהוריו מאד מפנקים אותו. פשוט זה ילד שקשה לו ביצירת קשרים. כמובן עם הוריו הוא קצת יותר מדבר מאשר עם אנשים שהוא מתראה איתם יום יום כמו מורים ותלמידים.
נראה שהילד חווה איזושהי טראומה והוא זקוק לטיפול בדחיפות, אולי יסכים לטיפול משפחתי שגם אתם תהיו איתו וכך ירגיש יותר בטחון. איך היחסים שלכם איתו בבית? אתם משוחחים איתו, מתעניינים בו, יש מריבות, צעקות? איך הוא אוכל? האם יש בני משפחה נוספים בבית או קרובים אליכם?
בבית מתעניינים בו בלי הפסקה. אך הוא לא משתף פעולה. הבית רגוע אין לו אחים.