ציפיות גבוהות של ילד
דיון מתוך פורום תמיכה הדדית
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
זקוקה לעיצה טובה ! מחר הבן שלי דניאל עומד להבחן בשלב השני של מיון מחוננים. ילד יוצא דופן בתבונה שלו, באישיות שלו, טפו טפו. הוא מאוד נרגש מהמבחן ומאודדדדדדדדד רוצה להצליח, אני מאוד חוששת שאם הוא לא יצליח הוא יתאכזב ויהיה לו ממש רע עד ירידה בלימודים. אני באמת חוששת. זקוקה לטיפ.
ייתכן מאוד שהילד מרגיש שהציפיות שלך ממנו מאוד גבוהות והוא חושש לאכזב אותך. תני לו את ההרגשה שגם אם יכשל לא נורא, בעינייך הוא תמיד יהיה חכם ומוצלח ובטח יש לו הרבה תחומים בהם הוא מצליח. הפחד מכישלון הוא משתק וחבל שמגיל כל כך צעיר בנך יפחד לנסות ולהתאכזב. האכזבה היא חלק מהחיים אבל תמיד יש אפשרות להמשיך ולנסות ולהצליח. בהצלחה, מיכל.
שלום באמת תפו, תפו, תפו. אתחיל בברכת הצלחה לילד. ספרי לנו בסוף איך הסתיימה הבחינה. אני ממליצה לך להכין את הילד לכל האפשרויות. לשוחח עימו ולהסביר לו שלא משנה איך תסתיים הבחינה את מקבלת אותו ואוהבת אותו ללא תנאי. צריך לדבר על כשלונות בחיים כי בכל זאת בחיים ישנם גם כשלונות. אם חלילה הוא יכשל אז........ תהיי שם בשבילו. בהצלחה. טופזינקה