אני שמנה

דיון מתוך פורום  תמיכה הדדית

20/03/2002 | 16:29 | מאת: זיו

אני שמנה. אני חייבת להוריד 15 קילו. ניסתי את כל הדיאטות והכדורים. אולי למישהו מכם יש דיאטת פלא. משהו חדש שבאמת עובד. אולי אפילו היפנוזה, דיאטה בשינה .כל דבר יתקבל בברכה.

20/03/2002 | 17:24 | מאת: ש נ ה ב

שלום זיו כולנו רוצים להיות קצת יותר רזים וחטובים, גם עלי יש איזה 8 ק"ג מיותרים. אני לא ממש נלחמת נגדם, דיאטות פלא- לא שוות מאמץ, העניין הוא לנסות לאזן את הבנק הקלורי שלנו בגוף על ידי הגברת הפעילות הגופנית. אינני יודעת בת כמה את, ואם הנושא של פעילות גופנית בכלל מדבר אלייך. אני למשל בת 47, הולכת מידי ערב שעה שלמה במהירות של כ-6 קמ"ש(אם זה אומר לך משהו, זה דיי מהר...) כשהקפדתי על תזונה דלת שטויות, ההליכה תיחזקה את הגוף שלי נהדר. גם היום- ההליכה לא מאפשרת לי להשמין יותר, למרות שאני חוטאת.... אני יודעת שאם מנסים להפסיק לאכול אחרי 1900 בערב, הגוף מתנהג יפה. תנסי. כמה את שוקלת ומה גובהך, אם מותר לי לדעת?? לא להתייאש!! ש נ ה ב

20/03/2002 | 18:14 | מאת: HERA

ערב טוב, ככל שניסית יותר דיאטות, ככה יהיה לך יותר קשה לרדת במשקל. הדרך הנכונה והבריאה היא תזונה מאוזנת בשילוב עם פעילות גופנית. ניסית לעבוד עם דיאטנית? בסופו של דבר מדובר בשינוי הרגלים ולא בקסמים. כל "כדורי הפלא" למיניהם לא יעילים לטווח ארוך, ועלולים גם להזיק.

20/03/2002 | 18:27 | מאת: adi

זיו היי, אני מאמינה שבכל ברווזון מכוער יש ברבור יפה, הכי יפה בעולם!!!!! בתור אחת ששוחה חזק בעסק, אני יכולה להגיד לך שאני לא מבטיחה עבודה קלה, אלא קשה. קשה מאוד!!!! מה שאני עושה, הוא: 1. רושמת מה אני אוכלת!!!!! 2. ספורט (ועל זה כבר שנהב הרחיבה(. 3. מעדיפה מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. שותה המון מיים. 5. אוכלת כל הזמן ירקות. 6. הולכת לקבוצת תמיכה. 7. על כל 5 קילו שאני יורדת (ואני בשלב של שמירה) אני עושה סיבוב חנויות. 8. מזהה קשיים. 9. כל הזמן ליווה אותי המשפט: "כמו שרומא לא נבנתה ביום אחד, אני לא ארד הכול ביום אחד". 10. בתחילת הדרך רשמתי לי את רשימת המטרות שבגללן אני רוצה לרזות. עדי

20/03/2002 | 18:28 | מאת: HERA

היי, אז מצאת אותנו? הדלת תמיד פתוחה... הרה.

20/03/2002 | 23:17 | מאת: אור

זיו שלום! אפשר להגיד שהתשובה לשאלתך נמצאת בגוף השאלה. דיאטה= תזונה נכונה ולא הפירוש בסלנג היומי. ישנם סיבות רפואית שגורמות להשמנת יתר, כמו פעילות איטית של בלוטת התריס, זאת ניתן לבדוק אצל רופא. אם זאת אינה הבעיה אז: אוקי ככה, אני כמוך ניסיתי את כל הדיאטות שבעולם, לא סתם הכל: * לדוגמא- פירות, ירקות, חלבונים, לצום............ * לא הייתי אוכלת בציבור ואז מגיעה הביתה וזוללת. * הייתי אוכלת עגבניה אחת ביום. * ניסיתי קבוצת תמיכה. * הייתי בונה לעצמי כל מיני "מערכות תזונה" כלומר הייתי קובעת לעצמי מספר דברים מצומצמים לאכול ביום. ועוד ועוד ועוד....................................................... אין דיאטת פלא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין כדורים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין תרופות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין שום דבר שידוע היום שמוגדר כהצלחה ודאית ומובטחת שעוזר בירידה במשקל, כי אם היה את לא היית בפורום הזה היום! לכן, תראי ישנם אנשים שרוצים לרדת אך אינם יכולים לעשות זאת לבד, לכן הם הולכים לקבוצות תמיכה או לדיאטניות לקבל את "הפוש" וזה אכן עוזר להם ( המסגרת), אך ישנם אנשים שזה לא עוזר להם וזה לא יעזור להם, אם כל הכבוד לקבוצות תמיכה ולדיאטניות, אנשים אלו צריכים לעשות את "הפוש" אצלם בראש. אני למשל, כאשר הלכתי לקבוצת תמיכה מפורסמת מאוד ( שאני לא אציין את שמה כמובן) רק גרמה לי לאכול יותר, כבר באותו היום. אני הייתי מהאנשים שמחפשים כל הזמן דרכים מסביב, " דרכי פלא" כמו שאת כתבת, אך לצערי הרב אין כאלה. הדרך היא כזאת: א. לא להתעסק כל היום במה אני אוכלת? מה אני אוכל היום... ומחר... ומחרתיים...? כמה קלוריות יש בזה ובזה? פשוט לא להעסיק את ראשך כל היו באוכל, ( ברגע שכל היום חושבים על אוכל זה רק מעורר יותר את התאבון וגורם לאכול גם שלא רעבים- עצם המחשבה הלא נפסקת באוכל). ב. להשתדל לאכול מסודר, ולאכול ארוחה טובה!!! כלומר לאכול ארוחה משביעה! ( * עצה טובה- אם ניתן- ברגע שמכינים את האוכל לאותה ארוחה זה נהפך "לפרוייקט קטן" שמשפיעה על אופי התאבון, כמובן לטובה) לאכול מסודר: לאכול מסודר מאוד תלוי בסדר היום שלך, סדר יום משפיעה על התזונה אותה צריך לאכול לדוגמא: בין אדם שיושב על כיסא רוב היום ולא עוסק בפעילות לבין אדם שעוסק רוב היום בפעילות יש הבדל של 1000 קלוריות אותם הוא צורך ליום, כך שזה מאוד תלוי, תלוי גם בשעה שאת קמה ובשעה שאת הולכת לישון. זה לא משהו שאני המצאתי יש ארוחת בוקר, ארוחת צהריים וארוחת ערב. ברגע שנכנסים למעגל הזה הדרך עושה את שלה, אך שוב זמן הארוחות תלוי בסדר יומך. החשוב ביותר!!! לא לאכול בלילה, אם רק תפסיקי לאכול בלילה ותמשיכי אם אותה כמות האוכל שאת אוכלת את כבר תרדי במשקל ותקומי עם בטן קלילה, השעה הטובה ביותר להפסיק לאכול היא 20:00 בערב. ג. פעילות גופנית, אפילו קלילה בשביל להזיז קצת את הגוף. פעילות טובה ביותר לגוף היא שחייה מכיוון שאין שום לחץ או עומס על חלק מסוים בגוף וכך שום חלק אינו ניזוק. זה די נשמע מאוס, אך זו הדרך לירידה במשקל. הדרך לא קלה, והיא לא קורה ביום אחד. זה תהליך ארוך וממושך---------> ברגע שבוחרים בכל דרך הדיאטות למינהם זה זמני ולא עובד ולפעמים עולים פי שתיים אחרי כן. שלא נדבר על חולשה עייפות ירידה במצב הרוח ועוד. * ברגע שמכירים בעובדה שאין דרכי פלא ושזו דרך ארוכה לרדת במשקל עושים את הצעד הראשון. צריך להיות סובלניים. זו הדרך הבריאה ביותר. לאט לאט אחרי שתכנסי לתזונה נכונה * ולא ישר* אחרי זמן מה תפחיתי בכמות האוכל, אם זאת לא יקרה לבד, אבל שוב לא ישר כי זה יגרום לך לעזוב את כל העניין, לכן זה תהליך ארוך. ברגע שאוכלים מסודר מרגישים טוב! אל תפסיקי לאכול שום סוג אוכל שאת אוכל היום !!!! אפשר לאכול מכל דבר ( גם דברים מתוקים)- אך לא להגזים. הכל בראש, ברגע שיש רצון לרדת אז יורדים. מאז שאני "תפסתי את עצמי בידיים" והבנתי שאין מופלאות נהייתי סובלנית, אין כזה דבר להפוך בין יום לרזה, הזמן עשה את שלו. המושג רזה בשבילי הוא לא כמו "בסלנג היומי", הוא לא מצביע על המשקל אותו אני שוקלת אלא מצביע על ההרגשה הפנימית שלי, אם אני מרגישה טוב עם עצמי. וזה מה שאת צריכה להבין, שמה שהמשקל מצביע לא אומר דבר, אלא הרגשה הטובה שלך אם עצמך- זה אומר הכל. [לדוגמא- דוגמנית ( שתדעי לך שאיך שחלקם נראות זה לא יפה כי רזה מידי זה לא נשי, אישה צריכה שיהייה מה לתפוס בה) יכולה לשקול יותר מבחורה מלאה בגלל הגובה, כך שהכל יחסי.] אני הגעתי למצב שטוב לי עם עצמי והייתי לפי "הסלנג היומי" די רזה, אך זאת השתנה ושוב עליתי קצת בגלל מסגרת מסוימת שהייתי בה, אני נחשבת לפי "הסולם", שכבר אני אפנה אותך אליו, במשקל אידאלי ואפילו לכיוון הנמוך, אך זאת ממש לא משנה לי כי ההרגשה שלי עם עצמי כרגע היא לא טובה. אין מה לעשות ! יש תקופות כאלה ויש תקופות כאלה! לרדת זה שנים לעלות זה בכמה רגעים- ככה אלו החיים וצריך לקבל זאת. "הסולם" אילו התכוונתי הוא דרך חישוב ע"י משקלך וגובהך בו בודקים אם את רזה מידי, שמנה מידי ......... כנסי לאתר www.infomed.co.il למעלה תראי אפשרות לבחור במפת האתר, תבחרי, אז תראי למטה "מחשבון רפואי" תכנסי, יופיעו לך כמה אפשרויות חישוב מסת הגוף, צריכת הקלוריות אותם את צריכה לצרוך וכו. מקווה מאוד שעזרתי כל זה מנסיון אישי דרך צלחה, זו הדרך!

20/03/2002 | 23:24 | מאת: אור

זיו שלום! אפשר להגיד שהתשובה לשאלתך נמצאת בגוף השאלה. דיאטה= תזונה נכונה ולא הפירוש בסלנג היומי. ישנם סיבות רפואית שגורמות להשמנת יתר, כמו פעילות איטית של בלוטת התריס, זאת ניתן לבדוק אצל רופא. אם זאת אינה הבעיה אז: אוקי ככה, אני כמוך ניסיתי את כל הדיאטות שבעולם, לא סתם הכל: * לדוגמא- פירות, ירקות, חלבונים, לצום............ * לא הייתי אוכלת בציבור ואז מגיעה הביתה וזוללת. * הייתי אוכלת עגבניה אחת ביום. * ניסיתי קבוצת תמיכה. * הייתי בונה לעצמי כל מיני "מערכות תזונה" כלומר הייתי קובעת לעצמי מספר דברים מצומצמים לאכול ביום. ועוד ועוד ועוד....................................................... אין דיאטת פלא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין כדורים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין תרופות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין שום דבר שידוע היום שמוגדר כהצלחה ודאית ומובטחת שעוזר בירידה במשקל, כי אם היה את לא היית בפורום הזה היום! לכן, תראי ישנם אנשים שרוצים לרדת אך אינם יכולים לעשות זאת לבד, לכן הם הולכים לקבוצות תמיכה או לדיאטניות לקבל את "הפוש" וזה אכן עוזר להם ( המסגרת), אך ישנם אנשים שזה לא עוזר להם וזה לא יעזור להם, אם כל הכבוד לקבוצות תמיכה ולדיאטניות, אנשים אלו צריכים לעשות את "הפוש" אצלם בראש. אני למשל, כאשר הלכתי לקבוצת תמיכה מפורסמת מאוד ( שאני לא אציין את שמה כמובן) רק גרמה לי לאכול יותר, כבר באותו היום. אני הייתי מהאנשים שמחפשים כל הזמן דרכים מסביב, " דרכי פלא" כמו שאת כתבת, אך לצערי הרב אין כאלה. הדרך היא כזאת: א. לא להתעסק כל היום במה אני אוכלת? מה אני אוכל היום... ומחר... ומחרתיים...? כמה קלוריות יש בזה ובזה? פשוט לא להעסיק את ראשך כל היו באוכל, ( ברגע שכל היום חושבים על אוכל זה רק מעורר יותר את התאבון וגורם לאכול גם שלא רעבים- עצם המחשבה הלא נפסקת באוכל). ב. להשתדל לאכול מסודר, ולאכול ארוחה טובה!!! כלומר לאכול ארוחה משביעה! ( * עצה טובה- אם ניתן- ברגע שמכינים את האוכל לאותה ארוחה זה נהפך "לפרוייקט קטן" שמשפיעה על אופי התאבון, כמובן לטובה) לאכול מסודר: לאכול מסודר מאוד תלוי בסדר היום שלך, סדר יום משפיעה על התזונה אותה צריך לאכול לדוגמא: בין אדם שיושב על כיסא רוב היום ולא עוסק בפעילות לבין אדם שעוסק רוב היום בפעילות יש הבדל של 1000 קלוריות אותם הוא צורך ליום, כך שזה מאוד תלוי, תלוי גם בשעה שאת קמה ובשעה שאת הולכת לישון. זה לא משהו שאני המצאתי יש ארוחת בוקר, ארוחת צהריים וארוחת ערב. ברגע שנכנסים למעגל הזה הדרך עושה את שלה, אך שוב זמן הארוחות תלוי בסדר יומך. החשוב ביותר!!! לא לאכול בלילה, אם רק תפסיקי לאכול בלילה ותמשיכי אם אותה כמות האוכל שאת אוכלת את כבר תרדי במשקל ותקומי עם בטן קלילה, השעה הטובה ביותר להפסיק לאכול היא 20:00 בערב. ג. פעילות גופנית, אפילו קלילה בשביל להזיז קצת את הגוף. פעילות טובה ביותר לגוף היא שחייה מכיוון שאין שום לחץ או עומס על חלק מסוים בגוף וכך שום חלק אינו ניזוק. זה די נשמע מאוס, אך זו הדרך לירידה במשקל. הדרך לא קלה, והיא לא קורה ביום אחד. זה תהליך ארוך וממושך---------> ברגע שבוחרים בכל דרך הדיאטות למינהם זה זמני ולא עובד ולפעמים עולים פי שתיים אחרי כן. שלא נדבר על חולשה עייפות ירידה במצב הרוח ועוד. * ברגע שמכירים בעובדה שאין דרכי פלא ושזו דרך ארוכה לרדת במשקל עושים את הצעד הראשון. צריך להיות סובלניים. זו הדרך הבריאה ביותר. לאט לאט אחרי שתכנסי לתזונה נכונה * ולא ישר* אחרי זמן מה תפחיתי בכמות האוכל, אם זאת לא יקרה לבד, אבל שוב לא ישר כי זה יגרום לך לעזוב את כל העניין, לכן זה תהליך ארוך. ברגע שאוכלים מסודר מרגישים טוב! אל תפסיקי לאכול שום סוג אוכל שאת אוכל היום !!!! אפשר לאכול מכל דבר ( גם דברים מתוקים)- אך לא להגזים. הכל בראש, ברגע שיש רצון לרדת אז יורדים. מאז שאני "תפסתי את עצמי בידיים" והבנתי שאין מופלאות נהייתי סובלנית, אין כזה דבר להפוך בין יום לרזה, הזמן עשה את שלו. המושג רזה בשבילי הוא לא כמו "בסלנג היומי", הוא לא מצביע על המשקל אותו אני שוקלת אלא מצביע על ההרגשה הפנימית שלי, אם אני מרגישה טוב עם עצמי. וזה מה שאת צריכה להבין, שמה שהמשקל מצביע לא אומר דבר, אלא הרגשה הטובה שלך אם עצמך- זה אומר הכל. [לדוגמא- דוגמנית ( שתדעי לך שאיך שחלקם נראות זה לא יפה כי רזה מידי זה לא נשי, אישה צריכה שיהייה מה לתפוס בה) יכולה לשקול יותר מבחורה מלאה בגלל הגובה, כך שהכל יחסי.] אני הגעתי למצב שטוב לי עם עצמי והייתי לפי "הסלנג היומי" די רזה, אך זאת השתנה ושוב עליתי קצת בגלל מסגרת מסוימת שהייתי בה, אני נחשבת לפי "הסולם", שכבר אני אפנה אותך אליו, במשקל אידאלי ואפילו לכיוון הנמוך, אך זאת ממש לא משנה לי כי ההרגשה שלי עם עצמי כרגע היא לא טובה. אין מה לעשות ! יש תקופות כאלה ויש תקופות כאלה! לרדת זה שנים לעלות זה בכמה רגעים- ככה אלו החיים וצריך לקבל זאת. "הסולם" אילו התכוונתי הוא דרך חישוב ע"י משקלך וגובהך בו בודקים אם את רזה מידי, שמנה מידי ......... כנסי לאתר www.infomed.co.il למעלה תראי אפשרות לבחור במפת האתר, תבחרי, אז תראי למטה "מחשבון רפואי" תכנסי, יופיעו לך כמה אפשרויות חישוב מסת הגוף, צריכת הקלוריות אותם את צריכה לצרוך וכו. מקווה מאוד שעזרתי כל זה מנסיון אישי דרך צלחה, זו הדרך!

21/03/2002 | 00:22 | מאת: אור

נ.ב אחרי תקופה בה תאכלי מסודר גם עם תאכלי בלילה לפעמים לא יקרה דבר!