ניתוח VP

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

24/08/2009 | 14:08 | מאת: דני

הילד בן ה-6 אמור לעבור ניתוח מתלה לועי בעוד מס' חודשים, בגיל שנה נותח ניתוח חיך שסוע. למעט בעיית אינפוף שבשלה יבוצע ניתוח זה(למרות שאנו מאוד חוששים),קראנו בספרות ובמקורות המידע כי ניתוח שכזה יכול לגרום בעתיד לנחירות לקשיי נשימה ולהפסקות נשימה בשינה. נכון להיום לילד אין שום בעייה רפואית אחרת למעט האינפוף שגורם לדיבורו להיות אפי ולפעמים לא מובן. אין לו בעייה חברתית נראית לעין לפחות כרגע. הילד עבר את 2 בדיקות ההדמיה שהראו שרק טיפול ניתוחי יעזור ואנו מאוד חוששים מהעתיד לבוא. האם לנתח ולהסתכן בבעיות אחרות או להשאיר את המצב כמו שהוא עם דיבור אפי,אומנם לא תמיד מובן. באותו ניתוח הציע המנתח לשלב גם נתוח של הוצאת השקדים שהם טיפה מוגדלים. אודה לתשובתך והתייחסותך גם להוצאת השקדים באותו ניתוח, האם לא מסוכן לשלב את שניהם יחד? תודה רבה.

25/08/2009 | 21:46 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב, לילד אמנם אין שום בעייה רפואית אחרת אך אינפוף גורם לדיבורו להיות אפי ולפעמים לא מובן וזוהי בעיה בפני עצמה. אתם מאוד חוששים ובצדק. במידה והניתוח מתקן את האנפוף זה מומלץ. במידה והשקדים מאוד גדולים וגורמים להפסקות נשימה בשינה יש לשקול כריתת שקדים חלקית עם COBLATION שאותה ניתן לשלב בניתוח. שיטה זו היא פחות מסוכנת מבחינת כאב ודימום. בברכה ובהצלחה, ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה