נשימה לקויה שמובילה ליקיצות בשינה.

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

05/05/2010 | 09:54 | מאת: אלירן

שלום ד"ר ברוורמן. לפני מספר שנים עברתי ניתוח אף פלסטי שכלל יישור מחיצה. מאז אינני נושם טוב דרך האף-דבר הגורם לי ליקיצות ושינה לא עמוקה (מה שמשפיע על עירנותי במשך היום). ניסיתי לישון עם פה פתוח אבל ללא הצלחה כיוון שהפה נסגר באופן אוטומאטי בזמן שינה. לאחר שביקרתי אצל רופא אף אוזן גרון נאמר לי כי קיימות 2 בעיות: קונכיות מוגדלות מעט ו collapse. בעיית הקונכיות קלה לטיפול ובעיית ה collapse מאוד קשה לטיפול וכנראה שעלי להשלים איתה. שאלתי אליך היא: האם קיים התקן כלשהו שישאיר את פי פתוח במהלך הלילה כדי שאוכל לנשום דרכו או כל התקן אחר אשר יפתור את בעיית הנשימה? אוסיף ואומר שאני משתמש במדבקות על האף אך יעילותן מעטה. תודה. אלירן.

08/05/2010 | 12:25 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום אלירן, לפני מספר שנים עברת ניתוח אף פלסטי שכלל יישור מחיצה. מאז אינך נושם טוב דרך האף-דבר הגורם לך ליקיצות ושינה לא עמוקה עם עייפות. לאחר שביקרת אצל רופא אף אוזן גרון נאמר לך כי קיימות 2 בעיות: קונכיות מוגדלות מעט ו collapse. בעיית הקונכיות קלה לטיפול ובעיית ה collapse מאוד קשה לטיפול וכנראה שעליך להשלים איתה. לגבי שאלתך לגבי התקן כלשהו שישאיר את הפה פתוח במהלך הלילה - אולי התקן דנטלי. לגבי בעיית הנשימה? יש לבדוק את האף ולראות איך ניתן לשפר (אולי בניתוח) ואם יש עוד משהו המפריע- בכל מקרה כדאי לעשות מעבדת שינה. בברכה

08/05/2010 | 18:51 | מאת: אלירן

במידה ואני מעדיף שלא לבצע את הניתוח, האם קיים התקן כלשהו שיעזור לי לנשום בלילה למרות קשיי הנשימה דרך האף. תודה, אלירן.

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה