סינוסיטיס כרוני סינוס מקסילארי

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

02/05/2016 | 21:50 | מאת: אביב

שלום רב שמי אביב ואני סובל מסינוסיטיס כרוני לטענת הרופא שבדק אותי, מדובר רק על הסינוס המקסילרי הימני שבחורף באיזה צינון קל הוא נסתם וקשה מאוד לנשום עם כאבים בצד הימני, בשאר ימות השנה יש רק תמושת אי נוחות אבל הנחיר פתוח עם הרגשה של רטיבות פנימית כזו לא כמו הנחיר השמאלי שהוא מרגיש יבש . עברתי צילום והממצאים הם: מודגמת סטיית מחיצת האף בצורת S היפרטרופיה של הרירית סביב הקונכה התחתונה מצד ימין חלל האף מוצר דו"צ ויותר מצד ימין שאר הסינוסים תקינים ושאר הממצאים תקינים שאלתי היא האם יש אפשרות להתגבר על העניין ללא צורך לנתח ואם כן איזה סוג ניתוח נדרש? תודה

שלום רב אתה סובל מסינוסיטיס כרוני לטענת הרופא. מדובר רק בסינוס המקסילרי הימני. בצילום : מודגמת סטיית מחיצת האף .היפרטרופיה של הרירית סביב הקונכה התחתונה מצד ימין. חלל האף מוצר דו"צ ויותר מצד ימין שאר הסינוסים תקינים ושאר הממצאים תקינים. לגבי סינוסיטיס כרונית יש צורך בCT סינוסים. במידה וטיפול שמרני בתרסיסים סטרואידליים לא עוזר ניתן לשקול ניתוח פתיחת הסינוס עם צינטור בלון. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה