תחליף לשימוש ב-cpap

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

08/08/2009 | 08:10 | מאת: שימי

אני משתמש במכשיר cpap מזה כשבע שנים ונמאס לי ממו לא נוח לי והכי הרבה מקלקל לי את היחסים עם בת הזוג לפני שימושו עברתי מספר בדיקות במעבדת השינה בבית חולים רמב"מ ושם המליצו על המכשיר. לפי מה שאני יודע היו לי בבדיקה כ-40 הפסקות נשימה. אם אני ישן ללא המכשיר אז אשתי אומרת שאני נוחר חזק. האם יש פתרון שיכול לעזור לי הייתי אצל רופא אף וזן גרון והוא אמר לי שכבר לא עושים את הניתוחים בענבל כי זה לא יעיל וגם יש תופעות לא טובות. אני זקוק לייעוץ מה עושים כי אשתי אומרת שזה דוחה אותה. ולי זה מציק בפנים בלילה ומאוד לא נוח.

13/09/2009 | 12:28 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שימי שלום במידה ואינך יכול להסתגל למכשיר CPAP ניתן לשקול התקן דנטלי שהוא גם מכשיר שישנים איתו בפה. אם אינך רוצה לישון עם ציוד, ניתן לבצע פעולה פשוטה יחסית בחיך ובענבל עם טכנולוגית COBLATION והיא עוזרת בכ 70%, אולם יש להעריך אם אתה מתאים לפעולה זו. בברכה ושנה טובה ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה