ניתוח הוצאת שקדים בעקבות נחירות

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

25/01/2010 | 09:53 | מאת: דביר

ד"ר ברוורמן, שלום רב אני בן 33, סובל מנחירות. ביקרתי אצל רופא אא"ג שהמליץ על ישור מחיצה באף והסרת קונכיות. ניגשתי למומחה נוסף אשר טען כי עיקר הבעיה אינה באף אלא מקורה בשקדים מוגדלים ולכן המליץ על הסרת שקדים ובמקביל על הסרת קונכיות. שמעתי וגם קראתי כי הסרת קונכיות כרוכה בסיכון לקשיי נשימה ובבפגיעה במבנה האף ולכן ביקשתי רק הקטנה של הקונכיות, למרות שנאמר לי כי במקרה של הקטנה בלבד ישנה סבירות שהבעיה תחזור. ברצוני לציין כי שני הרופאים אמרו כי אין צורך בבדיקה במעבדת שינה מאחר שאינני סובל מדום נשימה. כעת אני מבולבל מאוד - שני רופאים וכל אחד מהם אומר דבר והיפוכו. אני חושש מאוד מהוצאת השקדים מאחר שהבנתי כי בגילי ההחלמה מהניתוח כרוכה בכאבים עזים ובדימומים לפחות במשך 10 ימים עד שבועיים ומפני שלשקדים תפקיד חשוב במניעת זיהומים. ברצוני לשמוע את דעתך, האם עלי לגשת לקבל חוות דעת נוספת מעוד רופא והאם החששות שלי מוצדקים? בתודה מראש

25/01/2010 | 09:56 | מאת: דביר

שכחתי לציין כי אני רזה, מצב בריאותי תקין ואני עוסק בספורט פעמיים בשבוע.

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה