תרסיס לנחירות

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

04/04/2014 | 17:13 | מאת: נעם

שלום בן 40, סובל מנחירות, בעבר נבדקתי במעבדת שינה ואין עדות לדום נשימה. קראתי לאחרונה על תרסיסים לנחירות בשמות כאלו ואחרים ("אל סנור" - "מדיסנור" - סנור נו מור" - סיילנס") שלפי הפרסום אמורים למנוע את החיכוך שגורם לנחירות באמצעות השמנים שבתרסיסים. האם הדבר מוכר ברפואה? האם זה עובד? האם קיים בזה סיכון כלשהו (הן מבחינת הרכב החומרים, והן מבחינת שימון הלוע ועוד)? תודה

שלום אתה סובל מנחירות, ולפי מעבדת שינה אין עדות לדום נשימה. לפי הפרסום תרסיסים אלואמורים למנוע את הנחירות אולם אין מאמרים ברורים בעניין לפי ידיעתי. לא ברור לי אם זה עובד אך כמובן תמיד ניתן לנסות. לא נראה לי שיש סיכון כלשהו אם אלו חומרים טבעיים אך יש לבדוק בהוראות היצרן. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה