דום נשימה ונחירות

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

18/12/2013 | 16:21 | מאת: שושנה

שלום פרופ'. מה הקשר בין אחוז החמצן בדם ובין דום נשימה? ערכתי בדיקה באמצעות ערכה ביתית במכון השינה בגלילי. במימצאים נאמר כי ריווי החמצן היה "20 אירועים של ירידות בריווי החמצן בצפיפות של 2.5 לשעה מערך מרבי של 99% עד לערך מינימלי של 89%". שאלה נוספת לי. הסיכום אומר "תסמונת דום נשימה בחומרה קלה עם ממוצע 12.3RDI הפסקות נשימה לשעה". אני רוצה לציין כי אינני שמנה. הBMI שלי 24.39. עוד אציין כי בשל כל החוטים, לא יכולתי לישון. כך שהמדגם לא היה אמיתי. המפענח הינו מומחה למחלות ריאה. האין מומחה לאא"ג אמור לפענח? תודה.

שלום, הקשר בין אחוז החמצן בדם ובין דום נשימה הוא: כאשר יש הפסקת נשימה , יש ירידה הדרגתית זמנית בסטורצית החמצן בדם עד הנשימה הבאה. אצלך הסטורציה ירדה עד לערך מינימלי של 89% . אובחן אצלך "תסמונת דום נשימה בחומרה קלה עם ממוצע 12.3 הפסקות נשימות לשעה". המפענח הינו מומחה למחלות ריאה אולם אני מניח כי הוא מוכשר בפענוח מעבדות שינה. לא בהכרח מומחה אא"ג מפענח את המעבדה - בד"כ אלו רופאים העובדים במרפאות השינה. בברכה

22/12/2013 | 14:40 | מאת: שושנה

שלום ותודה על תשובתך. להערכתך האם נשקפת לי סכנה? איזו תועלת יביא לי ביקור אצל רופא אא"ג? הנחירות אינן מפריעות. מה שמדאיג זו אפשרות סיכון בשל הפסקת נשימה. תודה.

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה