נזלת קשה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

10/07/2013 | 10:28 | מאת: שי

היי אני בן 17.5, הייתי מטופל לפני 7 חודשים בראוקוטן למשך חצי שנה. בחודשיים הראשונים לקחתי 30 מג ולאחר מכאן העלתי ל40 מג...אני שוקל 60 קג. לאחר חודשיים מהטיפול, ברגע שהעלתי את המינון, הייתי הולך לישון עם אף נקי וקם בבוקר עם חתיכות של נזלת קשה..אף סתום, ויש לציין שאף פעם לא סבלתי מזה. הרופא אמר שזה הגיוני לגמרי כי התרופה מייבשת את כל הגוף בניהם גם את השפתיים וריריות האף. עבר חודש מהכדור האחרון שלקחתי, וזה עדיין נמשך, אמנם האף פחות סתום והנזלת טיפה פחות קשה אבל בכל זאת כל בוקר אני קם וחייב ישר לנקות את האף...הרואקוטן אמר לצאת סופית מהדם לאחר חודש ובכל זאת הבעיה המשיכה...(ואני יושן במשך הלילה אם מאוורר...אם יש קשר). מה דעתך?? תודה

27/07/2013 | 00:52 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום, טופלת בראוקוטן למשך חצי שנה. לאחר חודשיים מהטיפול, היו חתיכות של נזלת קשה ואף סתום, הרופא צודק כי התרופה מייבשת את הריריות. זה עדיין נמשך מאחר והתהליך יורד בהדרגה. למאורר אין קש לבעיה, וניתן לעשות שטיפות אף עם מי מלח פיסיולוגיים להקלה ושפור המצב. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה