סרזט ונחירות

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

03/07/2013 | 19:28 | מאת: לני

שלום.אני בחורה בת 32 בריאה. מזה מס שנים (7-8) שאני נוטלת גלולות סרזט בהמלצת הרופא נשים שלי.. בשנתיים שלוש האחרונות התחלתי לנחור חזק לילה לילה בלי קשר לתנוחות השינה ובלי שום סיבה מוסברת לכך. אני בחורה רזה שבקושי מעשנת . חפרתי וחפרתי ועשיתי בדיקות שונות ולא היה לכך הסבר. לאחרונה ראיתי באינטרנט שנשים צעירות לא נוחרות כמעט מאחר ויש להן את הפרוגסטרון ואסטרוגן שמחזק את שרירי הלוע.. ושנשים בגיל המעבר מתחילות לנחור בגלל ירידה בהורמונים הנשיים. בסרזט אין את הורמון האסטרוגן אז עשיתית 1+1 שאולי בגלל המינון הזה אני נוחרת? יכול להיות? אם אעבור לגלולות משולבות בשני ההורמונים אני אאזן אותם בגופי ושרירי לוע יתחזקו? ואפסיק לנחור.. יש סיכוי? כדאי? אציין שעשיתי בדיקת שינה ואין הסבר

שלום. את בת 32 בריאה. מזה מס שנים (7-8) את נוטלת גלולות סרזט בהמלצת רופא נשים. בשנתיים שלוש האחרונות התחלת לנחור חזק בלילה. לאחרונה ראית באינטרנט שנשים צעירות לא נוחרות כמעט מאחר ויש להן את הפרוגסטרון ואסטרוגן שמחזק את שרירי הלוע ושנשים בגיל המעבר מתחילות לנחור בגלל ירידה בהורמונים הנשיים. אם תשני את הרכב הגלולות לגלולות משולבות בשני ההורמונים, אני לא יודע אם תפסיקי לנחור מאחר ואני לא בטוח מה הסיבה המדוייקת לנחירה. יתכן ולעניין הגלולות יש קשר אולם יתכנו גורמים נוספים. ראשית אם יש ספק כי זה בגלל הגלולות, כדאי לשנות את הגלולות ולנסות. שנית, יש מקום לבדיקת א א גרון לראות אם יש סיבה אנטומית לנחירות. בברכה אציין שעשיתי בדיקת שינה ואין הסבר

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה