יקיצה טבעית-טוב או רע?

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

26/10/2009 | 01:38 | מאת: רון

אולי השאלה קצת לא קשורה לפורום,אבל רציתי לדעת האם עדיף לקום ביקיצה טבעית או בשעון מעורר ולהגביל את עצמך בשעות השינה... לפעמים שאני ישן את ה-7 שעות בלילה אני מרגיש יותר עירני מאשר שישנתי 10-11 שעות וקמתי ביקיצה טבעית,מדוע זה כך?האם באמת עדיף לישון גג 7-8 שעות בלילה?

27/10/2009 | 16:19 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

לקום ביקיצה טבעית זה אידיאלי וטוב אולם בעולם הראלי אנו קמים עם שעון מעורר אשר מגביל את שעות השינה שלנו. כמובן שזה עדיף לקום באופן טבעי אך אפשרי למי שיכול להרשות זאת לעצמו. לפעמים שאתה ישן את ה-7 שעות בלילה אתה מרגיש יותר עירני ואתה רגיל לשעות השינה שלך. כשאתה ישן שעות רבות מידי מעבר למה שאתה רגיל, אתה עשוי להרגיש אחרת ואולי אפילו לחוש עייף. תחושת העייפות קשורה גם לתזמון של היקיצה האם היא בזמן שינה עמוקה או שטחית. למרות תשובתי זו, אני הייתי מפנה שאלה זו גם לרופאים המומחים לרפואת שינה כי התשובה נמצאת בכמה מישורים חלקם קשור למנגנונים של שינה ערות. בברכה ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה