קונכיות האף

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

17/01/2013 | 21:34 | מאת: קונכיות האף

מה תפקיד קונכיות האף ? והאם כריתה שלהם עקב גודש כלי דם שמפריע לנשימה תקינה פוגעת בתפקוד הריריות, או ליובש ? והאם כשהמצב הבסיסי הוא יובש באף מומלץ לבצע הקטנת קונכיות בשיטה אחרת שהיא לא כריתה ? אם כן, אלו שיטות יש ?

שלום תפקיד הקונכיות באף- הגדלת שטח הפנים של הרירית הנשימתית, חימום האויר ולחלוחו. כריתה שלהם באופן מלא עלולה לגרןם ליובש באף והרגשת אי נוחות ואף הרגשת קושי בנשימה אפית. כריתה חלקית אינה מהווה בעיה כזו בד"כ. אם יש יובש באף צריך לבדוק מה האינדיקציה לטיפול בקונכיות. לא תמיד צריך לכרות אותן. ישנן שיטות לכיווץ הקונכיות למשל בגלי רדיו. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה