בעיית חנק בשינה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

07/10/2012 | 15:20 | מאת: מעיין

שלום רב אינני יודעת אם זהו הפורום הנכון לשאלתי,סליחה מראש. בעלי בן 42 וקורה לו מידי פעם תוך כדי שינה שהוא מתעורר בבהלה נוראה כי יורק לו רוק לתוך קנה הנשימה והוא נחנק מזה מאוד. הוא קם מהר ומשתעל, מנסה לפלוט החוצה את הרוק בקולות מפחידים של חנק.(ממש כמו שלגימת מים נכנסת לנו לקנה הנשימה במקום לושת. הוא ממש סובל מזה ולא לדבר כמה זה מפחיד.!(רוצה לציין שזה קורה לו לפעמים סתם בשתיית כוס מים) למה זה קורה? והאם יש לכך פתרון. (אני מרגישה שממש השתבש לו משהו במנגנון שם...) מודה מראש מעיין

שלום מעיין, לבעלך קורה מידי פעם תוך כדי שינה שהוא מתעורר בבהלה נוראה כי יורד לו רוק לתוך קנה הנשימה והוא נחנק מזה מאוד. את מציינת כי זה קורה לו לפעמים סתם בשתיית כוס מים. נראה שהוא עושה מעט אספירציות, וכדאי לבדוק זאת במרפאת בליעה. הוא מקדים קנה לושט ויש צורך להעריך זאת ולנסות להבין מדוע זה קורה. במקביל, בדיקת גסטרו ובדיקה נוירולוגית. בברכה יש מרפאת בליעה באף אוזן גרון בהלל יפה, חדרה.

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה