בן זוגי נוחר.. עזרה??

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

10/09/2012 | 21:58 | מאת: מירב

שלום דר' בן זוגי סובל מ Sleep Apnea בדרגה בינונית, כך לפי מעבדת השינה. הוא ניסה את מכשיר ה CPAP אך ממש לא הסתדר איתו. ראיתי בשוק כל מיני מוצרים, החל מטבעת ששמים על הזרת, דרך שעון דיגיטלי שמשדר אותות וכלה בפיתרון דנטלי באלפי שקלים. האם יש המלצה על אחד מהמוצרים? אציין שבן זוגי רזה מאוד, וכנראה שהנחירה שלו נובעת מבעיה מבנית. הא.א.ג הציע את ה CPAP באופציה ראשונה, וניתוח רק כברירת מחדל. הוא הדגיש שאין שום ערבויות שהניתוח יסייע לנחירות, וציין שמדובר בהחלמה כואבת. תודה מראש. בת הזוג המיואשת /-:

שלום מירב, לדבריך בן זוגך סובל מ Sleep Apnea בדרגה בינונית, כך לפי מעבדת השינה. הוא ניסה את מכשיר ה CPAP אך ממש לא הסתדר איתו. ראית בשוק כל מיני מוצרים. אני ממליץ על בדיקה יסודית של מומחה אף אוזן גרון לפני שמוציאים כספים מיותרים. בן זוגי רזה מאוד, וכנראה שהנחירה שלו נובעת מבעיה מבנית. רופא א.א.ג הציע את ה CPAP באופציה ראשונה, וניתוח רק כברירת מחדל. הוא הדגיש שאין שום ערבויות שהניתוח יסייע לנחירות, וציין שמדובר בהחלמה כואבת. הרופא צדק. אם המסיכה נכשלה, יש לשקול טיפול כירורגי בשיטות חדשניות, אך לפני כן מומלץ על בדיקה בשם SLEEP ENDOSCOPY להערכת אזורי החסימה הדורשים טיפול. בהצלחה שנה טובה.

26/09/2012 | 14:55 | מאת: מירב

היא בדיקה שנעשית דרך קופת חולים? הפניה נותן א.א.ג או גם רופא משפחה יכול לתת? תודה וגמר חתימה טובה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה