גלי רדיו

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

03/05/2012 | 21:57 | מאת: טום

שלום סובל מאף סתום שמוחמר בשינה. נאלץ להשתמש בתרסיס לפתיחת האף כדי לישון, אבל גם בתקופת הגמילה מהתרסיס במשך כמה שבועות לא היתה הקלה. לאחר כשלון של טיפול מקומי (תרסיסי סטרואידים, אנטי אלרגי, וכן כדורים נוגדי אלרגיה ופרדינזון), ומאחר וכנראה הבעיה אצלי היא לא רק אלרגית כי היא קיימת גם בתקופות שלא קשורות לאלרגנים שאובחנו אצלי בטסטים. הומלץ לי ע"י האלרגולוג והרופא א.א.ג לבצע הקטנה של קונכיות האף בשיטת גלי רדיו. 1- האם ההמלצה אכן במקום או שיש עוד מה לנסות ? 2-והאם השיטה הזו מוכיחה את עצמה מול שיטות של חיתוך ממשי ? 3- מה הפרוצדורה בשיטה הזו ? איך היא נעשית ? האם בחדר ניתוח או בתנאי מרפאה ? האם זה דורש טמפונים ? תוך כמה זמן יש לצפות לאף פתוח ? האם זה נעשה בכל מוסד רפואי ? תודה

04/05/2012 | 14:28 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום טום בעיתך היא אף סתום שמוחמר בשינה, שימוש בתרסיס לפתיחת האף כדי לישון, ללא הקלה. לאחר כשלון של טיפול מקומי שמרני, הומלץ לך ע"י אלרגולוג ורופא א.א.ג לבצע הקטנה של קונכיות האף בשיטת גלי רדיו. 1- ההמלצה אכן במקום אך צריך לבדוק היטב קודם את האף והסינוסים- אני מניח שנעשה. 2-השיטה הזו מוכיחה את עצמה מול שיטות אחרו. 3- הפרוצדורה בשיטה הזו היא ביצוע תעלות בתוך הקונכיות עם COBLATION לכיוות הקונכיות.לא חייב בחדר ניתוח. לא דורש טמפונים. תוך כ 10 ימים יש הטבה. נמצא היכן שישנה טכנולוגיה זו. בברכה

08/05/2012 | 18:07 | מאת: טום

שאלתי היתה לגבי גלי רדיו, לא לגבי קובליישן. מה ההבדל ביניהם בעצם ? הבנתי שבגלי רדיו נכנסים עם מחט מיוחדת לתוך הקונכיות וצורבים מבפנים. ובניתוח אנדסקופי ממש חותכים מהרקמה. לכאורה יש עדיפות ברורה לגלי רדיו כי זה פחות טראומטי ופחות פוגע ברירית. האם זה אכן כך ? ולאחר צריבת קונכיות בגלי רדיו כמה זמן לוקח עד שהבצקת פוחתתת ואפשר לנשום דרך האף ? הסיוט הגדול ביותר שלי זה חוסר היכולת לנשום מהאף בשינה, אני פשוט לא מצליח לישון.

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה