אף סתום

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

11/10/2009 | 17:28 | מאת: בנצי

אני בן 75 עם עודף משקל 110 ק"ג, עם אלרגיה עונתית שגורמת לסתימת האף. בנוסף סובל מדום נשימה משמעותי,נוחר, "נאלץ" להשתמש ב- CPAP בגלל דרישות המכון לבטיחות של משרד התחבורה. א ב ל יש לי בעיה של סתימה בנחיר אחד כאשר אני ישן על הצד השני ולהפך, תופעה שמקשה על השימוש היעיל במכשיר. מה ניתן לעשות כדי להבטיח אף פתוח?

27/10/2009 | 16:09 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב, עודף משקל של 110 ק"ג, עם אלרגיה עונתית שגורמת לסתימת האף. בנוסף אתה סובל מדום נשימה משמעותי,ונחירות. אתה "נאלץ" להשתמש ב- CPAP בגלל דרישות המכון לבטיחות של משרד התחבורה. אם האף סתום יהיה לך קשה להשתמש בCPAP ולכן כדאי לבדוק אצל רופא אף אוזן גרון אם אין סטית מחיצה או הפרעה אחרת באף שניתן פשוט לתקן אותה. בברכה ד"ר ברוורמן ד"

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה