טכנולוגית Coblation פלסמה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

29/03/2012 | 20:12 | מאת: יעל

שלום אודה לך על ההסבר לגבי השיטה הנ"ל בטיפול באטימות האף (לא ברור אם זה על רקע אלרגי או דלקתי) שלא התרפאה בטיפול תרופתי אלרגי/דלקתי. (ייתכן ויש גם סטית מחיצה). קראתי על כך שלריריות האף יש תפקיד פיזיולוגי חשוב, וששיטת הפלסמה פוגעת הכי פחות בריריות, וגם לא גורמת לדימומים. א. האם זו השיטה היעילה והפחות טראומתית להקטנת הקונכיות? ב. האם יש חשש להגדלת הקונכיות בעתיד יותר מאשר בשיטות האחרות ? ג. אלו עוד שיטות קיימות ? ניתוח ? גלי רדיו ? ד. האם שיטת הפלסמה מוכרת בסל הבריאות ? ה. וכן האם מיד לאחר הטיפול ניתן לנשום מהאף ולהרגיש שיפור מהמצב שלפני הטיפול ? מודה מראש על ההסבר והעזרה.

20/04/2012 | 06:41 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב, השיטה של טיפול ב COBLATION בטיפול באטימות האף מיועדת במקרים שהקונכיות התחתונות גדולות ומפריעות במעבר האויר. הטיפול מכווץ את הקונכיות. שיטת הפלסמה כמעט לא פוגעת ברירית החיצונית שכן הטיפול הוא בתוך הקונכיה. הנזק מינימלי בריריות, וגם לא גורמת לדימומים. א. האם זו השיטה היעילה והפחות טראומתית להקטנת הקונכיות? כן - תלוי בכל מקרה לגופו. ב. האם יש חשש להגדלת הקונכיות בעתיד יותר מאשר בשיטות האחרות ? כן. ג. אלו עוד שיטות קיימות ? ניתוח כריתת קונכיות חלקית ד. האם שיטת הפלסמה מוכרת בסל הבריאות- הטכנולוגיה לא מוכרת ה. וכן האם מיד לאחר הטיפול ניתן לנשום מהאף ולהרגיש שיפור מהמצב שלפני הטיפול - תוך כשבוע. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה