דום נשימה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

21/05/2011 | 16:47 | מאת: yaeli

האם יש הבדל בין דום נשימה לדום נשימה חסימתי בשינה אצל ילדים? ואם כן מה ההבדל? תודה

06/06/2011 | 07:08 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

דום נשימה חסימתי במבוגרים ובילדים מהווה בעיה הגורמת לעייפות יומית, תחלואה ובעיות שהספרות כבר דנה והגדירה. במבוגרים ישנן הגדרות לדום נשימה קל בינוני וקשה והטיפול בכך מתחלק לטיפול שמרני וכירורגי. בילדים בד"כ רוב הסיבות הגורמות לדום נשימה חסימתי הן אנטומיות וקשורות בשקדים ואדנואידים מוגדלים. ניתוח שקדים ואדנואידים המשחרר את החסימה יפתור בילדים את הבעיה בניגוד למבוגרים שאצלם במקרים רבים זה משולב בבעית חיך, בסיס לשון, עודף משקל ועוד. בברכה ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה