אתמכרות לטיפות אף

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

23/04/2011 | 14:20 | מאת: אבי

שלום.. כ-3 שנים בהיותי מצונן הומלץ ע"י רופא המשפחה להשתמש בטיפות אף(אלרין), אף שצויין בפניי שלא להישתמש יותר מ-4 ימים רצופים לא ייחסתי לכך חשיבות ועקב זאת נוצר מצב לאחר חודש לא יכלתי להפסיק כיוון שכל 6 שעות האף היה נסתם לי ברמה של 95% וזה לא מצב סביל כלל. לאחר שנה של שימוש הלכתי לרופא א.א.ג והוא המליץ לי לניתוח(משהו כמו להוריד את הרירית) וציין בפניישזה גם יכול לחזור בעתיד. הלכתי לעוד רופא והוא נתן לי כל מיני תכשירים שלא עוזרים.. לסיכום..מה עליי לעשות??

29/04/2011 | 21:24 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב שימוש ממושך בטיפות אף יכול להביא למצב של "התמכרות לטיפות אף" קרוי: ריניטיס מדיקמנטוזה. בשלב ראשון יש להפסיק השימוש בטיפות אלו ולקחת במקום תרסיסי מי מלח ותרסיסים על בסיס אחר כמו סטרואיד נזלי. במידה ואין הטבה צריךלבדוק את האף ומצב הקונכיות והריריות. יש מקרים בהם ניתוח בקונכיות התחתונות עוזר לזמן רב. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה