בשבועיים האחרונים לא מצליח להירדם

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

04/02/2011 | 12:46 | מאת: משה

אני גבר בן 28 בריא בדרך כלל. בשבועות האחרונים כל לילה זה סבל בל יתואר בשבילי. אני הולך לישון (בדר"כ בשעות מאוחרות) וכשאני מגיע לשלב הראשוני של להירדם אז אני קופץ מתוך בהלה כאילו נשכני נחש, אז אני מתעורר לדקה שתיים עם דפיקות לב חזקות שנמשכות בערך חצי דקה, וכשאני ממשיך בנסיונות השינה שוב המקרה חוזר על עצמו בקפיצות של פחד ותחושה של חנק של חצי דקה. חשוב לי לציין שבעבר חוויתי את המקרה לעתים נדירות (אחת לחצי שנה) אבל בשבועות האחרונים אני חווה את זה בכל לילה ולפעמים זה יכול לקרות כעשר פעמים בלילה עד שאני נרדם (ב04:00 בבוקר). יש לציין שהמקרים הנ"ל מתרחשים בדרך כלל כשאני הולך לישון מאוחר וכשאני מנסה למתוח את גבול קצה העירנות. (בשבת האחרונה הלכתי לישון אחרי סעודת ליל שבת בשעה שבע בערב ונרדמתי כמו תינוק) עוד אציין שאני לא אוכל ארוחות סדירות (כמעט ולא אוכל כלום) ובדרך כלל המקרים הנ"ל מתרחשים בימים שאני עובד משעות הבוקר המוקדמות כשאני ער עד לשעות ממש מאוחרות. אורח החיים שאני מקיים אינו זר לי ואיני מבין מדוע רק עכשיו אני חווה את החוויות האלה. הלכתי לרופאת המשפחה והיא שלחה אותי לבדיקות דם שהיו תקינות (מלבד חוסר בוויטמין D) אשמח מאוד לקבל ממך ייעוץ ופתרונות (מקווה שלא הארכתי, אך היה חשוב לי להסביר במדוייק) תודה...

06/03/2011 | 22:15 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום משה לאור תאור הבעיה המפורטת, אני ממליץ על בדיקת רופא אף אוזן גרון ובדיקה במעבדת שינה. לאחר מכן אפשר להתקדם בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה