ניתוח סטיית מחיצה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

12/12/2010 | 10:21 | מאת: סימה

שלום, מזה 14 שנים (אניבת 30) אני סובלת מנזלת מרובה, אף סתום, כאבי ראש בעקבות כך ויובש פה. כמובן שאיכות החיים שלי נפגעת בצורה משמעותית ואני מאוד רוצה לשפר את איכות חיי. לאחר התיעצות עם רופא א.א.ג נאמר לי שבגלל שאני סובלת מאלרגיה לאבק וסטיית מחיצה הטיפול האופטימלי ביותר הינו ניתוח ליישור המחיצה, הסרה של כמה קונכיות. החשש הגדול שלי זה פגיעה אסטתית באף שלי. הייתי רוצה לשמוע על היתרונות והחסרונות של ניתוח זה תודה סימה

06/01/2011 | 07:08 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב כפי שהבנתי את סובלת מנזלת מרובה, אף סתום, כאבי ראש בעקבות כך ויובש פה ואיכות החיים שלך נפגעת. לאחר התיעצות עם רופא א.א.ג נאמר לך כי את סובלת מאלרגיה לאבק וסטיית מחיצה הטיפול האופטימלי ביותר הינו ניתוח ליישור המחיצה, והסרה של חלק מהקונכיות. לגביפגיעה אסטתית באף - בניתוח מחיצה לא משנים את מבנה האף החיצוני ונדיר שזה קורה במיוחד אצל מנתח ותיק. במידה ויש קושי ניכר בנשימה אפית לניתוח בעיקר יתרונות והוא ישפר לך את הנשימה. החסרונות של ניתוח זה הם חוסר הנוחות בזמן ואחרי הניתוח, נדיר שיתכן סיבוך כמו נקב במחיצה, ולמעשה לאלרגיה אין פתרון בניתוח ויתכן והנזלות ימשיכו. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה