לאחר ניתוח סטיית מחיצה + קונכיות

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

01/09/2010 | 13:38 | מאת: ניצן

שלום רב, לפי כשנה עברתי ניתוח לכריתת קונכיות תחתונות (כריתה מלאה) + יישור סטיית מחיצה. בביקורת אצל הרופא המנתח (שלושה חודשים מהניתוח) נאמר לי שהכל תקין. מאז אני עדין סובל מחסימה חלקית באף (בעיקר בנחיר ימין) אשר גורם לי לנזלת וכאבי ראש. לפני כשבוע עברתי שוב בדיקת סיטי ולהלן הממצאים: קיימת סטייה קלה של המחיצה לימין וכן עיבוי של רירית המחיצה באספקט הקדמי. באספקט האחורי של המחיצה קיימת סטייה קלה לשמאל. הקונכות התחתונות חסרות דו צדדית. קיים עיבוי רירית בגדם הקונכה מימין. התאים האתמואידלים הקדמיים והאחרויים מאווררים היטב. אוורור תקין של הסינוסים המקסילרים דו צדדית. ה - OMC תקין דו צדדית. הסינוסים הספנואידלים מאווררים היטב. אודה לחוות דעתך

06/09/2010 | 07:10 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב, לפי כשנה עברת לדבריך ניתוח לכריתת קונכיות תחתונות (כריתה מלאה) + יישור סטיית מחיצה. בביקורת אצל הרופא המנתח (שלושה חודשים מהניתוח) נאמר שהכל תקין. מאז אתה עדין סובל מחסימה חלקית באף (בעיקר בנחיר ימין) אשר גורם לנזלת וכאבי ראש. עברת שוב בדיקת סיטי שלפי הפענוח מראה סינוסים מאוררים ומעבר טוב. לא תמיד יש קורלציה מלאה בין הממצאים בצילום לבין הממצאים באף ממליץ על בדיקה של האף על ידי רופא אף אוזן גרון אחר להתרשמות לנסות להבין מדוע האף שלך סתום. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה