הפסקות נשימה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

27/08/2009 | 15:47 | מאת: ליסה

בני בן 2 ו11 חודש סבל מנוזלים באוזניים מגיל שנה + שגרם לירידה בשמיעה במיוחד בחורף ( 40-45 אוזן שמאל) מה שמתאפיין איתו זה שהוא לא מדבר ברור הלכתי לקלינאית תקשורת שאמרה שהדיבור שלו לועי ולאחר ביקור בא.א.ג הופנתי למעבדת שינה וצילום נזופרינקס: יש לו 21 הפסקות נשימה מלאות ו-20 חלקיות בצפיפות של 6 לשעה נרשמו 26 ירידות ברמת רווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 96 עד למינימום 82% .בצילום נזופריקס :תפיחות ברקמות הרכות (האחוריות) של הנזופרינקס והיצרות תעלת האוויר. מה היית ממליץ לעשות?

13/09/2009 | 13:15 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום ליסה, על פי הממצאים שאת מתארת יש לילד שלך ליקוי הולכתי בשמיעה, ודום נשימה בשינה. לפי תאור הצילום נשמע שיש לו אדנואידים מוגדלים השאלה היא גודל השקדים. ספציפית אוכל לייעץ לך על ניתוח רק לאחר בדיקת הילד, אך נראה לפי שאלתך כי הילד זקוק לטיפול (שיכול לכלול צינוריות אורור, כריתת שקדים ואדנואידים או כריתה חלקית של השקדים...) בהצלחה ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה