איך מטפלים בדום נשימה?

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

16/01/2018 | 16:16 | מאת: מוטי

שלום, עשיתי בדיקת שינה והתגלה לי דום נשימה של 85 פעמים בשעה. סהכ 635 פעמים בלילה. הבנתי שזה חמור מאוד. 1) באילו דרכים אפשר לטפל בזה? 2) האם זה מחייב ניתוח? איזה ניתוח צריך? 3) האם אפשר רק לשים התקן? 4) האם זה אומר שאני נחשב נכה עם אחוזי נכות מסויים? 5) מה ההבדל בין מסיכות לאף למסיכות לפה?

שלום, עשית בדיקת שינה והתגלה דום נשימה של 85 פעמים בשעה. סהכ 635 פעמים בלילה. הבנת נכון שזה חמור מאוד. 1) אפשר לטפל בזה בדרכים שמרניות וניתוחיות. CPAP יכול לעזור, כמו גם התקן דנטלי. צריך בדיקת א א גרון כדי לראות מה עוד ניתן לעשות בשיטות כירורגיות. 2) זה לא מחייב ניתוח אם CPAP יפתור את הבעיה. לגבי ניתוח - יש לבדוק את האנטומיה ולעשות בדיקת DISE לפני שקובעים. 3) אפשר לשים התקן דנטלי, ואולי יעזור - צריך לבדוק. 4) האם זה אומר שאני נחשב נכה עם אחוזי נכות מסויים? כן. OSA מקנה נכות. 5) ההבדל בין מסיכות לאף למסיכות לפה הוא בכניסת האויר וזרימתו כלפי הרקמות הרכות. בהצלחה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה