לד"ר ישי,שאלה חשובה ודחופה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

10/05/2011 | 14:12 | מאת: שי

לד"ר ישי שלום רב, כבר למעלה משנה שאני סובל מבעיה מאוד מטרידה הקשורה בעיכול, אני מאוד מתבייש מכך,ולמרות שפניתי לרופא גסטרו שהמליץ על סיבים ובדיקות הבעיה לא נפתרה. אודה לך מאוד אם תוכל לסיעע לי,הן בהכוונה לטיפול הרצוי או הרופא המסוים אליו עליי לפנות. הבעיה היא כזו,בד"כ היה אצלי מצב של יציאה אחת קבועה בבוקר,זמן קצר לאחר קימה,כול כול בנאדם הייתי יוצא לעבודה עיסוקים באופן נורמלי, בשנה שנתיים האחרונות משהו השתנה,באופן שמפריע מאוד לתפקוד היום יומי, אני נכנס לשירותים לאחר שעה מזמן הקימה ,לעיתים יותר,לאחרונה משתדל לעשות פעילות ספורטיבית כדי להיטיב עם העיכול, ,לאחר מכן אני נאלץ להיכנס עוד 3,4 פעמים לשירותים,בהפרש זמן של חצי שעה,שעה בין כל אחד מהם,בכול הפעמים ההללו אני נעזר במתז מים כדי להתנקות באופן מלא,מסג' בגב,הוצאה והכנסה של מים עד להרגשה שמה שהיה צריך לצאת יצא. ברור לי שמדובר בסוג של עצירות,התחושה היא שהקיבה לא מתנקה בפעם אחת אלא במס' פעמים,כאשר בכול פעם גם היציאה היא לא קלה במיוחדאלא דורשת מאמץ,לפעמים רק בהתחלה קל יותר ולאחר מכן מרגישים את הקושי,פעמים אני יוצא מהשירותים מותש. שגרת חיי השתנתה לחלוטין בעקבות הבעיה המביכה,אינני יכול לצאת מהבית בשעות הבוקר למזלי אני לומד מהצהריים ולכן מתאפשר לי להיות בבית.עליי תמיד לשים לב שאם אני יוצא לאן שהוא שיהיה בשירותים ברז שטיפה, אחרת קשה לי להתפנות,מצב זה מאלץ אותי שלא לאכול ולא לשתות המון מים בין ארוחת הצהריים-לארוחת לילה. אני מתעורר בערך ב8 ורק לקראת 12 , 1בצהריים אני אוכל את הארוחה הראשונית של היום ,לא מרצון אלא ממהכרח כי רק אז אני חש שהקיבה התרוקנה ואני יכול לאכול ברוגע,לאחר ארוחה זו אינני צריך לגשת לשירותים אם כי לפעמים באופן נדיר גם אחריה אני אצטרך לשירותים(המזון המעוכל הוא כמובן לא מהארוחה הזו אלא מיום אשתקד).יש לציין כי מה שהביא לשימוש הראשוני במתז היתה תחושה של אי התרוקנות מלאה,כיום בלי המתז אינני יכול ממש להתפנות באופן מלא. אני מאוד מתוסכל מהבעיה,איכות החיים שלי ירדה,כתוצאה מכך אני גם סובל ממתח,לחץ ועצבנות. תוהה מה עליי לעשות כדי לצאת מהבעיה. הייתי אצל רופא משפחה,שהפנה לגסטרו,הבדיקות של היציאה יצאו תקינות, וכן בדיקות דם,לא עברתי בדיקה פולשנית. הומלץ לי על סיבים,לקח לי זמן למצוא את איכותיים ביותר עבורי (מבחינת שאין בהם צבעי מאכל וכו') בימים האחרונים אני משתמש בקונסיל הטבעי כפית אחת לפני ארוחת ערב והתחושה היא שיש שיפור קל. אני כבן 25 ,אוכל 2 ארוחות ביום,אחת בצהריים כפי שציינתי(סוג של ארוחת בוקר מאוחרת) ואחת בערב שאני חוזר מהלימודים בערך 9וחצי עשר בלילה. ארוחת בוקר-צהריים מכילה ירקות בלילה כמעט שלא. מה עליי לעשות כדי לחזור למסלול חיים תקין של יציאות סדירות ובריאות,וללא צורך עזר במתז? אשמח לתגובתך, תשובתך חשובה לי מאוד, שי

שי שלום נראה לי שהעיסוק בבוקר עם היציאה הפך לאובססיה אנא פנה ליחידה להפרעות בתפקוד ותנועתיות מערכת העיכול, המכון הגסטרואנטרולוגי, ביה"ח איכילוב, 03697463

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול