הודעה דחופה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

25/07/2009 | 03:09 | מאת: sher

אמי קיבלה לפתע כאב בטן חזק ביותר מלווה בחילות עצירות. כאב הבטן עברלאחר שקיבלה פרמין וטרמין. העצירות שממנה היא סובלת עשרות שנים, משתמשת ביובסלקס, השתחררה ללא לקיחת יובסלקס אלא בעזרת מיצוי שזיפים ושמן זית וצום 5 ימים. כעת התגלתה מיימת בבטן. האם יש חשש לסרטן? הגסטרוסקופיה תקין s.U שחלות תקין איזה בדיקות נחוץ לעשות? האם מיימת מעידה על סרטן? תודה על תשובתך.

26/07/2009 | 11:40 | מאת: דר רון ישי

שר שלום הסיבות בגיל המבוגר למיימת הנן מחלות ממאירות - קיבה, שחלות, סרטן הכבד , לימפומה, זריעה של חלל הצפק בגרורות ממקור כלשהו או גרורות בכבד. יש סיבות לא ממאירות - שחמת הכבד, סינדרום נפרוטי (כליות), אי ספיקת לב, מחלות זיהומיות כשחפת וכדו הבירור מתחיל בבדיקות דם ושתן , CT של חלל הבטן והאגן

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול