סובלת מעצירות כרונית

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

01/03/2011 | 15:10 | מאת: פאני

שלום רב, מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי יציאה פעם ביומיים(במקרה הטוב)- ארבעה ימים וחייתי עם זה. בזמן הצבא המצב החמיר והגעתי למצב של יציאה פעם בשבוע שלווה בנפיחות בבטן, וכאבים בבטן התחתונה כמו כן בעלייה במשקל. פניתי לרופאים צבאיים שציידו אותי בשמן פראפין ככפית לפני האוכל. עזר בתדירות שחזרה ליציאה פעם ביום עד שלושה ימים. כיום לאחר שחרורי מהצבא והיותי סטודנטית המצב שוב החמיר, ואומנם התדירות היא של ימיאה פעם ביומיים-שלושה, אך הבטן נפוחה מאוד, מלווה בתחושה של גזים וכאבים בגב התחתון. איך עליי לטפל בעצירות כי אומנם למדתי לחיות איתה אך לאחרונה יש ימים שהם בלתי נסבלים שגורמים לי להיות קצרת רוח. אודה על תשובתך המהירה, תודה רבה מראש.

01/03/2011 | 15:14 | מאת: פאני

רציתי להוסיף, אני בת 23 לרוב אוכלת אוכל מבושל בייתי ומעט מאוד אוכל מהיר (ג'אנק פוד). שוב תודה

פאני שלום עלייך לעבור בדיקות דם בסיסיות לגבי העצירות. יש לפנות ליעוץ תזונתי. במידה ואין הקלה יש לטפל תרופתית או לברר את סוג העצירות

04/04/2011 | 22:49 | מאת: פאני

זה די עוזר.. הנפיחות בבטן ירד ויש לי יציאה פעם ביומיים אבל היא נוזלית. האם יש בעייתיות בשימוש באבקה הזו לאורך זמן?

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול