נורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

23/07/2009 | 09:33 | מאת: שלומית

נורמלקס מופיע - מפורסם כמוצר חדש וחדשני אבל לא ברור לי מה ההבדל בינו לבין פגלקס זה נשמע לי מוצר זהה לחלוטין האם אני מפספסת משהו?? אם פגלקס לא ממש עזר האם יש סיבה שנורמלקס דווקא כן יוכל לעזור (לפי הבנתי שנייהם הם בידיוק אותו הדבר רק מיוצרים תחת שם חברה אחר)

שלומית שלום התכשירים באופן כללי דומים \ זהים, אם כי קיים גם תכשיר מסחרי של PEG 4000 אשר בו המולקולה מעט שונה מזו של הנורמלקס PEG 3350 (זהה לתכשיר האמריקני MIRALAX ). נורמלקס מיוצר בסטנדרטים של חברת תרופות כיצור מסחרי של תרופה. למיטב ידיעתי שאר התכשירים בארץ מיוצרים בהכנה רוקחית ע"י בתי המרקחת. ככל הנראה אין הגיון רפואי להמשיך בשימוש ב - PEG מסוג אחר באם הראשון נכשל (למרות שבתרופות שונות יש טענות של חולים לגבי ההבדל בין תרופה מקורית לתחליף הגנרי הזהה)

26/07/2009 | 10:06 | מאת: שלומית אחרת

במה שונה הPEG 4000 מה 3350 ? הוא יותר אפקטיבי? אם כן, איזה תכשיר מכיל אותו? תודה רבה

25/09/2009 | 15:58 | מאת: רותי

בעלי עבר ניתוח להסרת שאת ברקטום, ומאז הוא סבל מתדירות גבוהה של יציאות. המנתח המליץ לו לקחת קונסיל, הגסטרואנטרולוג המליץ על פגלקס ובית המרקחת המליץ על נורמלקס. הוא ניסה את שלושתם, היום הוא עם נורמלקס, רק נראה לי שהתכשירים לא דומים בהשפעתם, כי בכל פעם היתה לו תלונה אחרת על איכות ותדירות היציאות. לאחרונה הוא עם נורמלקס והוא מתלונן שהוא לא מספיק להתפנות,'' בורח לו'' ו/או שהוא מתפנה יותר מידי לטעמו. האם זה באמת שייך לסוג התרופה שהוא לוקח?! אולי נורמלקס לא מתאים לו?

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול